Επισήμανε επίσης, έχοντας μαζί του στην εξέδρα τον υποψήφιο δήμαρχο στην Αθήνα Γαβριήλ Σακελλαρίδη και την υποψήφια περιφερειάρχη Ρένα Δούρου ότι είναι ανάγκη να ανακτήσει ο λαός την αξιοπρέπεια που του στέρησαν τέσσερα χρόνια οι δυνάμεις οι οποίες χρεοκόπησαν την Ελλάδα.
 
Ο Α. Τσίπρας αναφέρθηκε στις αποκαλύψεις των Financial Times για τις Κάννες, λέγοντας πως υπάρχουν δύο σημεία που «είτε θάβουν είτε διαστρεβλώνουν τα συστημικά ΜΜΕ»: Το πρώτο, αφορά τον εκβιασμό του ευρώ. «Το διαβόητο grexit, η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, που η ίδια η Μέρκελ χαρακτήρισε συνταγή καταστροφής της Ευρώπης, δεν ήταν τίποτε άλλο από εκβιαστική απειλή», είπε. «Το δεύτερο που προκύπτει από τις τελευταίες αποκαλύψεις είναι ότι στην Ελλάδα ζούμε πρωτοφανή πολιτική ανωμαλία, που μόνο με την περίοδο των ανακτόρων μπορεί να συγκριθεί», πρόσθεσε. 

 


Ανακτορικές συνωμοσίες
 

Ξένα κέντρα, παρασκηνιακά συμφέροντα, αρχιερείς των αγορών και των τραπεζών, διορίζουν κυβερνήσεις και πρωθυπουργούς υπαλλήλους της τρόικας, κατήγγειλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εξαπέλυσε πυρά κατά του Α. Σαμαρά και του Ευ. Βενιζέλου. Χαρακτηρίζοντάς τους «κομπάρσους που συμμετείχαν στις ανακτορικές συνωμοσίες των μνημονίων», τόνισε ότι τώρα δρουν ως κομπάρσοι του Βερολίνου και των Μπαρόζο στην Ελλάδα.
 
«Ο Σαμαράς εξαπάτησε όσους πίστεψαν την αντιμνημονιακή του στάση. Εξαπάτησε όσους πίστεψαν ότι θα διαπραγματευτεί με τους ισχυρούς φίλους και προστάτες του», συνέχισε και πρόσθεσε: «Ο Βενιζέλος εξαπάτησε τον ίδιο του τον αρχηγό, τους φίλους και τα στελέχη του κόμματός του, το δημοκρατικό κόσμο τον οποίο θέλει σήμερα να εκπροσωπήσει».
 
Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα αλλαγής πολιτικής και τόνισε πως ψήφος στον Καμίνη και στον Σγουρό είναι ψήφος εμπιστοσύνης στον Βενιζέλο, στον Σαμαρά και στην πολιτική των μνημονίων.