Αυτό αναφέρει τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον εκτιμά πως δεν υπάρχει κανένα σημάδι απόσυρσης στρατευμάτων από την Ουκρανική μεθόριο, ούτε υπάρχει ορατή στρατιωτική δραστηριότητα στην περιοχή των συνόρων. 
 
Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου υποναύαρχος John Kirby, δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους ότι στη μεθόριο υπάρχουν ακόμα δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα, ενώ δεν έχει εντοπιστεί καμία δραστηριότητα απόσυρσης στρατευμάτων στην περιοχή.
 
Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν στείλει στρατεύματα και στην Πολωνία, προκειμένου να καθησυχάσουν τις χώρες από τη νευρικότητα που τους προκαλεί η ενισχυμένη παρουσία ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή, υποστηρίζει δημοσίευμα του αμερικανικού defensenews.com, εκτιμώντας ότι η Ρωσία πιέζει την Ευρώπη σε μια προσπάθεια να ανακτήσει τις σχέσεις με τις χώρες που ήταν δορυφόροι της επί Σοβιετικής Ένωσης.
 
Σε μια επίδειξη ισχύος μάλιστα, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε επιτυχή εκτόξευση διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων από την περιοχή της Κασπίας Θάλασσας. 
 
Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σε συνέντευξή του ότι “αργά αλλά σταθερά” πλησιάζει ένας δεύτερος Ψυχρός Πόλεμος με τη Δύση.

Λίγα εικοσιτετράωρα απέμειναν για να ανοίξουν οι κάλπες των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία. Βασικοί αντίπαλοι, ο βασιλιάς της σοκολάτας Πέτρο Ποροσένκο και η πρώην πρωθυπουργός Γιούλια Τιμοσένκο που αποφυλακίστηκε μετά την ανατροπή Γιανουκόβιτς.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, ο μεγιστάνας της σοκολατοβιομηχανίας και ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού συγκεντρώνει ποσοστό 34% στον πρώτο γύρο. Κάποιες έρευνες μάλιστα του δίνουν ακόμα και την απόλυτη πλειοψηφία.