Σύμφωνα με πληροφορίες, η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών για να διαλύσει τη συγκέντρωση περίπου 10-15 νεαρών διαδηλωτών – στην εργατική συνοικία Οκμεϊντάνι, κοντά στο κέντρο της πόλης – που διαμαρτύρονταν για τη δολοφονία του Berkin Elvan και την τραγωδία στη Σόμα.

Βίντεο λίγο μετά την εγκληματική επίθεση στον Ugur Kurt:

 

Βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα αποδεικνύει πως το θύμα της αστυνομικής βίας δεν χτυπήθηκε «στη διάρκεια συγκρούσεων»:


Uğur Kurt'un Vurulma Anı από yonhabersosyalmedya


 
Σύμφωνα με τους συγγενείς του Κurt, ο άνδρας κατάγεται από την πόλη Σίβας και επρόκειτο να παρευρεθεί σε κηδεία συγχωριανής του στο αλεβίτικο κέντρο (εκκλησία), όπου και χτυπήθηκε. Ο 30χρονος εργαζόταν για τον δήμο Beyoğlu ως καθαριστής.

Σύμφωνα με τον ξάδερφο του θύματος, πλαστική σφαίρα μπήκε στο στόμα του και εξήλθε από το πίσω μέρος του λαιμού του. Η εικόνα του θύματος οδήγησε ορισμένους δημοσιογράφους να μιλήσουν για νεκρό. Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι μαρτυρίες για τη χρήση πραγματικών πυρών.

Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης δεν έχει επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για τα επεισόδια.

Αξίζει να σημειωθεί πως φιλοκυβερνητικό ΜΜΕ έκανε λόγο για πυρά μεταξύ διαδηλωτών, σε μια προσπάθεια να καλλιεργήσει κλίμα τρομοκρατίας και να «ξεπλύνει» την εγκληματική δράση της αστυνομίας.

Στη συνοικία Οκμεϊντάνι πραγματοποιούνται συχνά διαδηλώσεις, κυρίως από αριστερούς ακτιβιστές.

Αμέσως μετά τον τραυματισμό, εντάθηκαν οι συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις. Η αστυνομία προχώρησε σε επιθέσεις ενάντια στους διαδηλωτές με χημικά και κανόνια νερού. Εκείνοι ανταπαντούν με μολότοφ και πέτρες.

Κόσμος έχει ξεκινήσει καθιστική διαμαρτυρία στην λεωφόρο Darülaceze, ενώ οι δυνάμεις της αστυνομίας έχουν ξεκινήσει να αποχωρούν σταδιακά, μετά την μαζική διαμαρτυρία των κατοίκων ενάντια στην αστυνομική βία.