Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει την ύστατη προσπάθεια να εκτροχιάσει την πορεία της χώρας, δήλωσε ο πρωθυπουργός. «Αυτή η προσπάθεια πρέπει να αποδοκιμαστεί. Για να προχωρήσουμε απερίσπαστοι με σταθερότητα μπροστά» είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αντώνης Σαμαράς.
 
Ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει: «Θέλω να επιβεβαιωθεί η σταθερή πορεία της χώρας για να φέρουμε επενδύσεις, για να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τη θέση και τις συμμαχίες της Ελλάδας, για να προχωρήσω την Αναθεώρηση του Συντάγματος, για να διορθώσουμε τις αδικίες που έγιναν».
 
Τονίζει ακόμα ότι «αν προέκυπτε εσωτερική αποσταθεροποίηση, θα γινόμασταν όλο πιο ευάλωτοι στη διεθνή αστάθεια, που μας περιζώνει». Υπογραμμίζει τέλος: «Εκείνο, που μπορώ να σας πω σήμερα, είναι ότι το φθινόπωρο, το ελληνικό χρέος θα αναγνωριστεί και επισήμως ως βιώσιμο». 
 
 

Την Κυριακή ο λαός γράφει ιστορία
 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δηλώνει από την πλευρά του, πως «με την ψήφο του λαού την Κυριακή τελειώνει την εποχή της μεταπολίτευσης» και πως «θα φέρει το τέλος της παλιάς Ελλάδας, της αστάθειας των μνημονίων, της λιτότητας, της κοινωνικής απελπισίας…». Σημειώνει ακόμη ότι «την Κυριακή, ο λαός γράφει ιστορία. Πολίτες από διαφορετικές αφετηρίες ξεπερνάνε το παρελθόν και ενώνονται με τον ΣΥΡΙΖΑ». Τονίζει ότι «σε κάθε περίπτωση, προέχει ο άμεσος τερματισμός της λιτότητας, ώστε να μην ανατροφοδοτείται η δυναμική του χρέους».