Τη σκυτάλη των ευρωεκλογών παίρνουν οι πολίτες στη Λετονία (εκλέγει 8 ευρωβουλευτές), τη Σλοβακία (13) και στο μικρό νησί της Μάλτας (6), ενώ για δεύτερη μέρα συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία στην Τσεχική Δημοκρατία (21).
 
Ήδη οι πολίτες σε Ολλανδία και Βρετανία έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα για το Ευρωκοινοβούλιο, χώρες που βγάζουν μεγάλο αριθμό ευρωβουλευτών, 26 και 73 αντίστοιχα. 
 
Στην Ιρλανδία (11 ευρωβουλευτές) η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή, πέντε μήνες μετά την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο και τον μηχανισμό στήριξης του ΔΝΤ και της Ε. Ε.
 
Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, η οποία πραγματοποιείται μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών στις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα ανακοινωθούν το βράδυ της Κυριακής, μετά το κλείσιμο της κάλπης και στα τελευταία εκλογικά τμήματα, ανάμεσά τους και τα ελληνικά. 
 
Το σύνολο των ευρωβουλευτών που θα αναδείξουν οι εκλογές για τη σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου ανέρχεται στους 751 για τις 28 χώρες- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Η εκλογική διαδικασία των ευρωεκλογών στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα, μαζί με τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.