Το δικαστήριο της πόλης Μους έκρινε ότι ορισμένα από τα μηνύματα του Ερτάν Π., που έγραφε στο Twitter με το ψευδώνυμο @allah, αντίκεινται στον ποινικό κώδικα με βάση τον οποίο συνιστά ποινικό αδίκημα «η δυσφήμιση των θρησκευτικών αξιών». Το πλήρες ονοματεπώνυμο του κατηγορούμενου, ο οποίος έγραφε υποδυόμενος τον… Θεό, δεν δόθηκε στη δημοσιότητα.
 
Μεταξύ άλλων, συκοφαντικά κρίθηκαν μηνύματα όπως «στην παρούσα διανοητική μου κατάσταση, δεν θα είχα δημιουργήσει το μικρό δαχτυλάκι των ανθρώπων» και «Εδώ είναι πολύ ασφαλές μέρος, γιατί δεν υπάρχει αστυνομία».
 
Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν έγραφε ο ίδιος τα μηνύματα, επειδή κάποιος χάκερ είχε μπει στον λογαριασμό του, όμως το δικαστήριο δεν πείστηκε από το επιχείρημα. Μετά την καταδίκη του, ο δάσκαλος άσκησε έφεση στην απόφαση.
 
 

Μπλόκο στο Twitter
 

Τον Μάρτιο η κυβέρνηση μπλόκαρε την πρόσβαση στο Twitter, μετά τη μετάδοση πολλών μηνυμάτων ή τηλεφωνικών συνομιλιών του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που ενέπλεκαν την κυβέρνησή του σε σκάνδαλα διαφθοράς.
 
Η απαγόρευση πρόσβασης στον ιστότοπο ήρθη δύο εβδομάδες αργότερα με απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, αφού προηγουμένως είχε δημιουργηθεί σάλος σε ολόκληρο τον κόσμο.
 
Στις 28 Μαρτίου η Τουρκία απαγόρευσε και την πρόσβαση στο YouTube, απαγόρευση που παραμένει σε ισχύ παρά τις πολλές δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί στο μεταξύ και ζητούν την άρση της.