Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων έχουν ήδη συμφωνήσει να συναντώνται δύο φορές τον μήνα, ανεξάρτητα από το αν έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες των διαπραγματευτών ή όχι.
 
Η ατζέντα της σημερινής συνάντησης περιλαμβάνει την αξιολόγηση της πορείας των διαπραγματεύσεων και την εξέταση τυχόν προβλημάτων που διαπιστώνονται στη διαδικασία. Περαιτέρω, θα συζητηθούν και Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) καθώς και το θέμα της λειτουργίας των τεχνικών επιτροπών.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αναστασιάδης πρόκειται να θέσει και πάλι το ζήτημα της επιστροφής της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου. 
 
Προς αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή της Κύπρου, η Λευκωσία διαμηνύει πως δεν έχει πρόβλημα να συζητήσει και για το αεροδρόμιο της Τύμπου, αν βρεθεί φόρμουλα που θα καθιστά αποδεκτές τις προτάσεις Αναστασιάδη για την Αμμόχωστο, που περιλαμβάνουν λιμάνι και ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.
 
 

Συνομιλίες στο Λονδίνο
 

Εν τω μεταξύ, οι συνομιλητές Ανδρέας Μαυρογιάννης και Κουντρέτ Οζερσάι θα μεταβούν χωριστά στο Λονδίνο για συνάντηση με τον Βρετανό υπουργό Ευρώπης, Ντέιβιντ Λίντινγκτον, ο οποίος εποπτεύει το χαρτοφυλάκιο του Κυπριακού στο βρετανικό ΥΠΕΞ.
 
Ο κ. Οζερσάι θα βρίσκεται στο Λονδίνο στις 9 Ιουνίου και ο κ. Μαυρογιάννης θα είναι εκεί στις 12 του μήνα. Οι συναντήσεις ακολουθούν τα ξεχωριστά ραντεβού που είχαν οι συνομιλητές πολύ πρόσφατα στο Παρίσι, με τον διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, Πιερ Λεβί.