Στην ονομαστική ψηφοφορία πήραν μέρος 224 βουλευτές και υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 223, ενώ υπήρξε και 1 παρών (του Νίκου Νικολόπουλου)

 
Στην ψηφοφορία δεν συμμετείχαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, αλλά και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, θεωρώντας ότι έχει περάσει το τρίμηνο που ορίζει ο νόμος για να τεθεί σε ψηφοφορία η άρση ασυλίας.
 

Τι είπε ο αρχηγός της Χ.Α.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, «απολογούμενος» ενώπιον του Σώματος για τις κατηγορίες βάσει των οποίων ζητήθηκε η άρση ασυλίας του, εκδήλωσε …ντελίριο και έφτασε να πει στον Πρόεδρο της Βουλής: “Σκάσε ρε!”.
 
Οχι μόνο τις αρνήθηκε όλες, αλλά μίλησε για «πολιτική σκευωρία» με «χαλκευμένα στοιχεία» υποστηρίζοντας ότι στην φυλακή δεν τον έβαλε η Δικαιοσύνη αλλά η κυβέρνηση. 
 
Γι΄αυτό το τελευταίο επικαλέσθηκε το video Μπαλτάκου, για τον οποίον είπε ότι τον γνώρισε προσωπικά το 1973 στα γραφεία της ΕΟΚΑ Β’ (σ.σ. άρα, τον ανέφερε ως χουντικό), ενώ είπε ότι η κυβέρνηση βιάζεται να κλείσει σήμερα την Ολομέλεια της  Βουλής ώστε να μη γίνει η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το θέμα (Μπαλτάκου) που είχε συμφωνηθεί πριν από δύο μήνες.
 
Το ντελίριο Μιχαλολιάκου συνοδεύτηκε και από την προσπάθειά του να θίξει άλλα δύο στελέχη της ΝΔ – τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Τύπου Γιώργο Μουρούτη και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Μάκη Βορίδη.
 
Για τον μεν πρώτο ισχυρίσθηκε ότι «στο κινητό τηλέφωνο που μου κατασχέσατε όταν με συλλάβατε υπήρχαν επαφές και κλήσεις του Γεωργίου Μουρούτη», ενώ για τον δεύτερον υπενθύμισε την «εθνικιστική του δράση όταν ήταν αρχηγός της Νεολαίας της ΕΠΕΝ». 
Ο αρχηγός του «συνδέσμου» δεν διευκρίνισε, βεβαίως, τι και εάν συζήτησε τηλεφωνικώς με τον κ.Μουρούτη, επιλέγοντας να αφήσει την «κατηγορία» να αιωρείται, καθώς «οι κλήσεις στο κινητό» δεν συνεπάγονται οικειότητα ή διάθεση συναλλαγής.
 
Παράλληλα, αναφέρθηκε χωρίς να τους κατονομάσει σε “δύο υπουργούς” που συνομιλούσαν τακτικά εδώ και χρόνια μαζί του.
 
Για …να προφυλάξει «τον συναγωνιστή Κασιδιάρη», άφησε υπονοούμενο ότι δεν ήταν αυτός που παγίδεψε τον Τ.Μπαλτάκο για να τραβήξει το video, διότι ο ίδιος (ο Μπαλτάκος) «όποτε συνομιλούσε μαζί μου με έβγαζε στο μπαλκόνι για λόγους ασφαλείας επειδή στο εσωτερικό υπήρχαν κοριοί”.
 
Σε μία επίδειξη μικρομεγαλισμού είπε «σας ομιλεί ο αρχηγός του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος της χώρας».
 
Οπως επίσης αναμενόταν, δεν είπε τίποτα για την εγκληματική δράση του συνδέσμου του ούτε για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Περιορίσθηκε απλώς να πείσει ότι τη νύχτα της δολοφονίας ο ίδιος δεν είχε πραγματοποιήσει τις τηλεφωνικές επαφές για τις οποίες κατηγορείται…