«Οι ξένες εφημερίδες σπανίζουν στην Ελλάδα» τιτλοφορεί το σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», αναφέροντας πως στην Ελλάδα, εδώ και εβδομάδες, οι αναγνώστες ξένων εφημερίδων και περιοδικών είναι αναγκασμένοι να παραιτηθούν από το διάβασμά τους, καθώς έκλεισε η εταιρεία που τις διακινούσε.

Όπως δηλώνει ο ιδιοκτήτης της, Χριστόφορος Χατζόπουλος, η εταιρεία Hellenic Distribution Agency, που είχε ιδρύσει το 1965 ο πατέρας του, διακινούσε τα προηγούμενα χρόνια καθημερινά περίπου 4.000 ξένα έντυπα μέσω 3.000 σημείων πώλησής τους σε όλη την Ελλάδα. Από τα τέλη Απριλίου διακόπηκε η διακίνησή τους και κανείς μπορεί να βρει πλέον μόνον ξένες εφημερίδες που τυπώνονται απευθείας στην Ελλάδα, όπως οι «Φαινάνσιαλ Τάιμς», η «Ουάσινγκτον Ποστ» ή η «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ». 

Στις 11 Ιουνίου αναμένεται η κατάθεση αίτησης πτώχευσης της εταιρείας τού κ. Χατζόπουλου, ο οποίος, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, δήλωσε ότι από έναν κύκλο εργασιών 55 εκατομμυρίων ευρώ το 2007, το 2013 αυτός μειώθηκε στα 16,5 εκατομμύρια ευρώ και ο αριθμός των απασχολούμενων στην εταιρεία, από τους 300 σε 110. Ως αιτίες της κατάρρευσης της εταιρείας ο ίδιος θεωρεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Ντερ Στάνταρντ» εκτός της γενικότερης κρίσης, τον ανταγωνισμό του Διαδικτύου, όπως επίσης την αύξηση των δωρεάν προσφορών. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ