Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, ανακοίνωσε ότι δύο βομβαρδιστικά εκτόξευσαν 150 οβίδες, αρνήθηκε όμως την επίθεση στο κυβερνητικό κτίριο, υποστηρίζοντας πως δεν θα έβαλε ποτέ κατά αθώων πολιτών .
 
Στο Λουγκάνσκ, η κατάσταση είναι οριακή, καθώς οι αυτονομιστές πήραν υπό τον έλεγχο τους δύο Ουκρανικές στρατιωτικές βάσεις.


 
Σκληρές συγκρούσεις μαίνονται και στο Ντόνετσκ, όπου οι φιλορώσοι αυτονομιστές φέρονται να κατέρριψαν ένα μαχητικό αεροσκάφος και ένα ουκρανικό πολεμικό ελικόπτερο.
Η μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας υποστήριξε σήμερα ότι δεν υφίσταται ανθρωπιστική κρίση στο έδαφος της και απέρριψε ένα σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ το οποίο κατήρτισε η Ρωσία και προβλέπει να δημιουργηθούν ανθρωπιστικοί διάδρομοι ώστε να μπορέσουν οι άμαχοι να απομακρυνθούν από τις περιοχές όπου σημειώνονται συγκρούσεις, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.


 
Ρώσοι διπλωμάτες στον Οργανισμό κυκλοφόρησαν προχθές Δευτέρα στο Συμβούλιο το σχέδιο αυτό, που καλεί επίσης να τερματιστεί η βία στη νοτιοανατολική Ουκρανία. Δυτικοί διπλωμάτες εμφανίστηκαν επίσης να το απορρίπτουν, επιχειρηματολογώντας ότι η Ουκρανία αντιμετωπίζει μια πολιτική κρίση και μια κρίση ασφάλειας, όχι μια ανθρωπιστική κρίση.
Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο ανακοίνωσε σήμερα ότι ο ειρηνευτικό σχέδιο που επεξεργάζεται, το οποίο θα αποκαλύψει μετά την ορκωμοσία του, το Σάββατο, θα περιλαμβάνει την αποκέντρωση της εξουσίας και τη χορήγηση αμνηστίας.
 
Ο Ποροσένκο είπε ότι συζήτησε το ειρηνευτικό σχέδιο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, με Ευρωπαίους ηγέτες και με τον Καναδό πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Βαρσοβία.