Την ίδια ώρα, η δημοτικότητα του Γάλλου πρωθυπουργού, Μανουέλ Βαλς, παραμένει σχεδόν αμετάβλητη στο 52%, δηλαδή 34 μονάδες πάνω από τον αρχηγό του γαλλικού κράτους.
 
Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι η δημοσκόπηση του «Ifop» δείχνει πως ούτε η αντιπολίτευση στη Γαλλία του φιλελεύθερου γκολικού κόμματος UMP καταγράφει καλύτερες επιδόσεις. Μία ισχυρή πλειοψηφία των Γάλλων, το 63%, θεωρεί ότι δεν θα τα πήγαινε καλύτερα το UMP αν βρισκόταν στην κυβέρνηση, έναντι 36% που έχει αντίθετη γνώμη.
 
Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά την εκλογή του το Μάη του 2012 η δημοτικότητα του Φρανσουά Ολάντ άρχισε να έχει φθίνουσα πορεία. Για πρώτη φορά, όμως, τον περασμένο Απρίλη, η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου υποχώρησε κάτω από το 20%.
 
Σύμφωνα με το μηνιαίο βαρόμετρο για την εφημερίδα «Journal du Dimanche», την ώρα που το 18% των Γάλλων εγκρίνει το έργο του Ολάντ, το 58% δηλώνει ευχαριστημένο με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς. Ο «Σαρκοζί των Σοσιαλιστών», όπως αποκαλούν τον Βαλς πολλά γαλλικά ΜΜΕ, παραμένει ο πιο δημοφιλής σοσιαλιστής πολιτικός.