Για τη ΓΣΕΕ η καταγγελία των συμβάσεων των καθαριστριών είναι άκυρη, καθώς με βάση και το σκεπτικό της πρόσφατης απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η διαθεσιμότητα μετά την κατάργηση των οργανικών τους θέσεων αντίκειται στο δημόσιο συμφέρον και δεν εξυπηρετεί τον εξορθολογισμό της δομής των υπηρεσιών.
 
«Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για ταμειακό και δημοσιονομικό όφελος όταν οι προϊστάμενοι των κατά τόπους οικονομικών υπηρεσιών για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας αναθέτουν τις εργασίες σε ιδιωτικά συνεργεία» σημειώνει η Συνομοσπονδία, χαρακτηρίζοντας αδιαπραγμάτευτο το γεγονός «ότι η καταγγελία των συμβάσεων των καθαριστριών παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας και πάνω απ΄όλα το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην εργασία».

Η αίτηση του ελληνικού Δημοσίου συζητείται την Τρίτη, 10 Ιουνίου.

ΒΙΟΜΕ και ΠΟΑΣΥ στο πλευρό των καθαριστριών

 

ΑΔΕΔΥ: Πορεία και Συναυλία

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στο μέτρο της αξιολόγησης στο δημόσιο και στο μέτρο της διαθεσιμότητας και των απολύσεων έχει εξαγγείλει για το απόγευμα η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος.
 
Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών, όπου παραμένουν οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες, πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία και απαιτώντας την επαναπρόσληψή τους.
 
Εν συνεχεία έχει προγραμματιστεί συναυλία αλληλεγγύης στην πλατεία Συντάγματος, την οποία διοργανώνει το συντονιστικό των καθαριστριών με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ και τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών.