Εντολή να κατευθυνθεί στον Περσικό Κόλπο ένα από τα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ έδωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ, προκειμένου να είναι έτοιμο σε περίπτωση που η Ουάσινγκτον αποφασίσει μια στρατιωτική επιχείρηση για να αντιμετωπιστεί η κρίση στο Ιράκ
«Η εντολή για την ανάπτυξη του αεροπλανοφόρου θα επιτρέψει στον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων να διαθέτει περισσότερη ευελιξία, αν κριθεί απαραίτητη μια στρατιωτική επιχείρηση για να προστατεύσουμε ζωές Αμερικανών, πολιτών ή τα συμφέροντά μας στο Ιράκ» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το αμερικανικό Πεντάγωνο.
Το αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush θα συνοδεύεται άλλα δύο πολεμικά πλοία, το καταδρομικό USS Philippine Sea και το αντιτορπιλικό USS Truxtun, που είναι εξοπλισμένα με εκτοξευτήρες πυραύλων, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου υποναύαρχος Τζον Κέρμπι.
Τα τρία πλοία που παρέμεναν στη βόρεια Αραβική Θάλασσα, αναχώρησαν σήμερα και αναμένεται να φθάσουν απόψε στον Περσικό Κόλπο.
Το USS George H.W. Bush είχε αποπλεύσει από τη ναυτική βάση του Νόρφολκ στη Βιρτζίνια, στις ανατολικές ΗΠΑ, το Φεβρουάριο και έκτοτε περιπολούσε στη Μέση Ανατολή.