Σε εξέλιξη βρίσκεται η έκτακτη συνάντηση που έχει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου από τις 18:00, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στον απόηχο της αντιπαράθεσης που προκάλεσε ο νέος υπουργός Παιδείας Ανδ. Λοβέρδος με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη, για την τύχη των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, το Μέγαρο Μαξίμου διαπιστώνει ότι η διελκυστίνδα για τους διοικητικούς υπαλλήλους δεν περιορίζεται… σημειακά στο υπουργείο Παιδείας.

Αντιθέτως, οι διαρροές από τις κλειστές συσκέψεις του Κινήματος σχετικά με τα λεγόμενα του κ. Βενιζέλου αλλά και οι δημόσιες δηλώσεις στελεχών (Δ. Καρύδης, Ανδ. Λοβέρδος) επιβεβαιώνουν το… άγχος του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου να σηματοδοτήσει το «προοδευτικό πρόσημο» της διακυβέρνησης, ακόμη κι αν αμφισβητεί τον πυρήνα της συμφωνίας με την τρόικα, επισημαίνει η «Καθημερινή».

Πολιτική επανατοποθέτηση της κυβέρνηση έναντι της τρόικας σε μια σειρά προαπαιτούμενων μέτρων θα επιχειρήσει ο Ευ. Βενιζέλος, αναφέρει το «Βήμα». 
 
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει καλέσει σε σύσκεψη την Δευτέρα τους υπουργούς και τους υφυπουργούς του ΠαΣοΚ και αναμένεται να τους ζητήσει να επιμείνουν στην ανάγκη της εθνικής διαπραγμάτευσης για ζητήματα όπως είναι η διαθεσιμότητα, οι ιδιωτικοποιήσεις, το Ασφαλιστικό, οι ομαδικές απολύσεις – για τις οποίες υπάρχει απόλυτο βέτο από την πλευρά του ΠαΣοΚ. 
 
Ανέθεσε μάλιστα στον Χρ. Πρωτόπαπα και στον Π. Ρήγα να βρίσκονται σε επικοινωνία με τον Δ. Σταμάτη και τον Στ. Παπασταύρου από το γραφείο του Πρωθυπουργού ώστε να διαμορφωθεί κοινή επιχειρηματολογία έναντι της τρόικας.