Παρά την κρίση και τη μειωμένη αγοραστική δύναμη των καταναλωτών το κόστος των εισαγωγών μας σε κρέας έχει σημειώσει ελάχιστη μείωση (της τάξης του 2,75% σε σχέση με το 2012). Ο λόγος είναι απλός: η Ελλάδα έχει ανάγκη από κρέας, αφού η παραγωγή της είναι ελλειμματική

Τα παραπάνω στοιχεία δημοσιεύει το περιοδικό Meat News, σε μια πρωτότυπη επεξεργασία των στοιχείων της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Με βάση αυτά τα στοιχεία το 2013 στη χώρα μας εισήχθησαν 420,5 χιλιάδες τόνοι κρέατος όλως των ειδών, συνολικής αξίας 1,105 δισ. ευρώ. Μάλιστα σε ποσότητα οι εισαγωγές παρουσιάζονται ελάχιστα αυξημένες σε σχέση με το 2012.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα υπάρχει μια στροφή σε φθηνότερα κομμάτια κρέατος. Οι μεγαλύτερες ποσότητες κρέατος που εισάγονται αφορούν χοιρινό κρέας, ενώ αυξημένες είναι και οι εισαγωγές πουλερικών. Αύξηση παρουσιάζουν και οι εισαγωγές αιγοπρόβειου κρέατος, ενώ αντίθετα υπάρχει μια μείωση στις εισαγωγές βόειου κρέατος, το οποίο είναι πιο ακριβό.

Αναλυτικότερα στο δημοσίευμα του Meat News