Την Τετάρτη 18 Ιουνίου ο υπουργός αναπληρωτής Αγροτικής Ανάπτυξης, Πάρης Κουκουλόπουλος μίλησε στο Βημα FM:
 
«Τα καινούργια δεδομένα είναι δύο: το ένα είναι το πλεόνασμα, διότι από τη στιγμή που το πετύχαμε, το σχέδιό μας είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση και πρέπει έτσι να δούμε πλέον προτεραιότητες με μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας και όχι με τη λογική μόνο των μνημονιακών υποχρεώσεων. Υπάρχει πλεόνασμα πλέον. Γιατί πρέπει μέρος από το μέρισμα να μην πάει στον πρωτογενή τομέα, μετά από έναν ενδοκυβερνητικό διάλογο; Το δεύτερο δεδομένο είναι οι εκλογές. Έχουν γίνει εκλογές και επειδή μετά άρχισαν διάφορες αναγνώσεις, να σας πω ένα παράδειγμα που βάζει θέματα επαναδιαπραγμάτευσης: είναι η «μικρή ΔΕΗ» και έχω γνώμη που την έχω πει πολλές φορές ως βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.
 
Ένα άλλο θέμα που σχετίζεται με τις εκλογές είναι το νερό: η αποκρατικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, μετά το άτυπο δημοψήφισμα – δεν ήταν νομότυπο, βέβαια, αλλά ψήφισαν 300.000 άνθρωποι – που δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε. Δεν πρέπει να το ξαναδούμε; Θα μείνουμε στον τύπο της μνημονιακής υποχρέωσης; Έχει γίνει δημοψήφισμα για την ΕΥΑΘ στη Θεσσαλονίκη.
 
Η κυβέρνηση πιστεύω ότι με αιχμή την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και ένα ξανακοίταγμα των αποκρατικοποιήσεων – διότι το νερό δεν είναι το ίδιο με τον ιππόδρομο και τα λαχεία και καθένας το αντιλαμβάνεται απ’ ό,τι δείχνει το δημοψήφισμα η κοινωνία, διαφορετικά, διότι δεν είναι τζόγος το νερό ή η ενέργεια, από την άλλη. Η κυβέρνηση λοιπόν πρέπει εσωτερικά, πρώτα απ’ όλα, να συμφωνήσει και να βάλει πάνω στο τραπέζι σημεία που πρέπει να αλλάξουν και δεν αλλάζουν τη φιλοσοφία του δημοσιονομικού προγράμματος ταυτόχρονα, διότι πρέπει να πετύχουμε τους στόχους και να μην τους αναιρέσουμε. Δεν νομίζω ότι κανείς λογικός άνθρωπος λέει να αναιρέσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους που πετύχαμε με τις θυσίες του λαού. Πρέπει, όμως, να δούμε ποιες είναι οι προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής, διότι αποκτήσαμε μεγάλους βαθμούς ελευθερίας μετά το πλεόνασμα. Είμαστε πλέον αντιμέτωποι και με τον εαυτό μας και μέχρι τώρα ήμασταν σε μια εξαναγκασμένη κυκλοφορία – για να χρησιμοποιήσω και τον όρο της φυσικής. Σε εξαναγκασμένη πορεία η χώρα και έχει βαθμούς ελευθερίας, διότι πρέπει να μπουν προτεραιότητες. Υπάρχει ένα ζήτημα ενός ολοκληρωμένου κυβερνητικού προγράμματος που πρέπει να λάβει υπόψη του και το αποτέλεσμα των εκλογών και τα μηνύματα που εστάλησαν σε όλους μας.
 
Η εμπειρία λέει πως όταν πηγαίνουμε με επιχειρήματα, πείθουμε τους δανειστές. Αν πάμε με επιχειρήματα, θα τους πείσουμε. Αυτή είναι η γνώμη μου. Ξέρω ότι είναι παρακινδυνευμένο αυτό, αλλά το πιστεύω βαθύτατα και ξέρω ποια είναι η γενικότερη εμπειρία και από το υπουργείο Οικονομικών και από τα συναρμόδια υπουργεία και όλη η ιστορία των τεσσάρων ετών με τρόικα στη χώρα λέει πως όσες φορές είχαμε αιτιολογημένη την πρότασή μας, εμείς βρήκαμε ευήκοα ώτα. Στο κάτω-κάτω, ευήκοα ώτα πρέπει να βρεθούν στην πολιτική ηγεσία που προΐσταται της αντιπροσωπείας της τρόικα.»