Με βόμβες που σκόρπισαν τον θάνατο σε πολυσύχναστη αγορά της Γάζας έσπασε την τετράωρη ανθρωπιστική εκεχειρία το Ισραήλ. Τουλάχιστον 15 νεκροί και 160 τραυματίες
Θρήνος χωρίς τέλος στη μαρτυρική Γάζα
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας της Γάζας η αεροπορική επιδρομή έπληξε την αγορά Σουτζαΐγια το απόγευμα της Τετάρτης. Ανάμεσα στους νεκρούς και δημοσιογράφος, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.
Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την έναρξη της εκεχειρίας έχει ανέβει στους 27, ενώ 90 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους σε επιθέσεις την Τετάρτη, με αποτέλεσμα ο απολογισμός από την ισραηλινή επιχείρηση στη Γάζα να ξεπερνά τους 1.300 νεκρούς.
Το Ισραήλ κήρυξε κατάπαυση πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους στη Γάζα από τις 15:00 έως τις 19:00 το απόγευμα, λέγοντας, ωστόσο, ότι αυτή τίθεται σε ισχύ μόνο σε περιοχές όπου δεν επιχειρούν ισραηλινοί στρατιώτες. Την εκεχειρία απέρριψε η Χαμάς.