Το δημοσίευμα επισημαίνει πως πολιτικοί, συνδικαλιστές και αντιρατσιστικές οργανώσεις καταδίκασαν την ετυμηγορία του δικαστηρίου, χαρακτηρίζοντάς την ώς “μαύρη κηλίδα” για τη Δικαιοσύνη.  
 
Σε μια εποχή απαράμιλλης κρίσης στην Ελλάδα, όπου το βιοτικό επίπεδο έχει επιδεινωθεί δραματικά, μετά από έξι συνεχόμενα χρόνια ύφεσης, η υπόθεση είχε προκαλέσει μαζική αγανάκτηση, τονίζει ο Guardian. 
 
Όταν η υπόθεση αποκαλύφθηκε, έγιναν έρευνες και τα Μέσα Ενημέρωσης προέβαλαν μετανάστες να εργάζονται κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, και με προβληματικές συνθήκες υγιεινής.
 
Η απόφαση “στέλνει το μήνυμα πως κάθε αλλοδαπός εργαζόμενος θα μπορεί από εδώ και πέρα να πεθαίνει σαν το σκυλί στα χωράφια”, δήλωσε στον Guardian η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κατριβάνου και πρόσθεσε η Μανωλάδα δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό.  
 
Η απόφαση του δικαστηρίου “κλείνει τα μάτια στον ωμό, απάνθρωπο και ρατσιστικό χαρακτήρα της εκμετάλλευσης που υφίστανται οι εργαζόμενοι στη γη”, είπε χαρακτηριστικά. 
 
Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι παρά το γεγονός ότι ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία των κατηγορουμένων και με τις καταθέσεις πάνω από 40 μαρτύρων κατηγορίας, το δικαστήριο έλαβε μια τέτοια σκανδαλώδη απόφαση εγείροντας ερωτήματα για την αμεροληψία του ελληνικού συστήματος απόδοσης Δικαιοσύνης, καταλήγει η εφημερίδα.