Με διαμαρτυρία των ενστόλων στις 6 το απόγευμα την Παρασκευής στην πλατεία του Λευκού Πύργου ξεκινούν οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην πολιτική της συγκυβέρνησης, στο περιθώριο των εγκαινίων της ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά.
 
Τη συγκέντρωση καλούν συνδικαλιστικές οργανώσεις των αστυνομικών, των πυροσβεστών και των λιμενικών.
 
Σειρά παίρνουν το Σάββατο στις 10.30 το πρωί οι καθηγητές σε διαθεσιμότητα, οι οποίοι συγκεντρώνονται στην πλατεία Αγίας Σοφίας και κάνουν πορεία προς το συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».
 
 

Τέσσερα καλέσματα


Για τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου έχουν προγραμματιστεί τέσσερα συλλαλητήρια. Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ καλούν σε συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου. Στο συλλαλητήριο παίρνει μέρος και το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής βουλευτές του κόμματος.

Το ΠΑΜΕ καλεί στην πλατεία Αριστοτέλους και το «παρών» στη συγκέντρωση δίνει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σωματεία και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς καλούν την ίδια ώρα σε συγκέντρωση στην Καμάρα και οι επιτροπές αγώνα κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής στην πλατεία Αγίας Σοφίας.
 

Δρακόντεια μέτρα 


Δρακόντεια  είναι τα μέτρα που λαμβάνονται στη Θεσσαλονίκη. Στην πόλη φέρονται να μεταφέρονται 3.500 έως 4.000 αστυνομικοί από όλη την Ελλάδα.

Έντονη  είναι και η παρουσία των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ στους δρόμους, ενώ σε σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας θα προχωρήσει η Τροχαία τις ημέρες και ώρες των διαδηλώσεων.