Συγκεκριμένα, ξύλινο σκάφος αποβίβασε το πρωί 93 μετανάστες σε βραχώδη περιοχή στην ακτή Αγ. Γεωργίου στη Σύμη, οι οποίοι συνελήφθησαν από στελέχη της λιμενικής Αρχής. Μαζί με τους μετανάστες συνελήφθησαν και τρεις διακινητές.

Άλλοι 27 μετανάστες, που επέβαιναν σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, εντοπίστηκαν το πρωί από πλωτό του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή βορειανατολικά του Αγαθονησίου. Οι μετανάστες στη θέα ανδρών του λιμενικού έσκισαν τη λέμβο και βρέθηκαν στη θάλασσα. Περισυνελέγησαν σώοι και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Πυθαγορείου στη Σάμο.

Επίσης, 75  μετανάστες περισυνελέγησαν σε τρία διαφορετικά περιστατικά στην Κω.

Επιπλέον, 42  μετανάστες εντοπίστηκαν το πρωί στην περιοχή Βλυχάδα στη Χίο, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στη Χίο και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ» για τη διενέργεια προληπτικών ιατρικών εξετάσεων.