Νομοτεχνικές αλλαγές στο νομοσχέδιο για την «ανοιχτή διάθεση εγγράφων» κατέθεσε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου κατά τη δεύτερη ανάγνωσή του στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής
Μετά τις αλλαγές, στον έλεγχο των πιστοποιητικών που κατέθεσαν οι δημόσιοι υπάλληλοι για τη μονιμοποίησή τους δεν θα εξετάζεται η «εγκυρότητα», αλλά η «γνησιότητα», που σημαίνει πως δεν θα υπάρχει ποινή για τυπικές παραβάσεις.
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, που είχε ζητήσει τις συγκεκριμένες αναδιατυπώσεις, τόνισε ότι δεν πρέπει να απαιτεί το κράτος την αναδρομική επιστροφή συντάξεων και μισθών, σημειώνοντας ότι, παρά τις παρατυπίες ή τις παρανομίες που ενδεχομένως έχει κάνει ο υπάλληλος για να μονιμοποιηθεί, έχει προσφέρει εργασία και πρέπει να υπάρχει αμοιβή.