Τα σχετικά φορολογικά έγγραφα της PwC που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από τη δημοσίευση της Διεθνούς Σύμπραξης Ερευνητών Δημοσιογράφων έχουν ημερομηνίες 2009 και 2010 αλλά αναφέρονται σε φοροτεχνική δομή που είχε στηθεί ήδη από το 2005. Στα tax ruling του 2009 διαβάζουμε ότι το 2007 στην εταιρία Eurobank EFG Fund Management Company S.A. με έδρα το Λουξεμβούργο, οι «επενδυτές της Interamerican Mutual Fund θα μετέφεραν τα κεφάλαιά τους». Παρόλο που από τα έγγραφα δεν γίνεται σαφές αν τελικά το Fund που ελέγχεται από την εταιρία του Κοντομηνά προχώρησε στη μεταφορά, σίγουρα δείχνει την πρόθεση της εταιρίας να συμμετάσχει στη φοροτεχνική δομή φοροαποφυγής της Eurobank.
Η θυγατρική της Eurobank στο Λουξεμβούργο περιγράφεται ως εταιρία «υποστήριξης» του τραπεζικού ιδρύματος και η συμφωνία που έχει πετύχει με τις οικονομικές αρχές του Λουξεμβούργου δεν αποτελεί κάποια πρωτοτυπία. Αντίστοιχα ευρήματα έχουν εντοπιστεί και σε τράπεζες της Βραζιλίας όπου το ρεπορτάζ κάνει λόγο για φοροαποφυγή αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των συναδέλφων οι τράπεζες μεταφέρουν κεφάλαια προς τις θυγατρικές τους μειώνοντας τα ταμειακά διαθέσιμά τους και εμφανίζοντας με αυτό τον τρόπο λιγότερα καθαρά έσοδα στους ισολογισμούς τους μειώνοντας έτσι τους φόρους στο κράτος που δραστηριοποιούνται αλλά αποκομίζοντας επιπλέον οφέλη από την χαμηλή φορολόγηση που τους προσφέρει το Λουξεμβούργο. Οι τραπεζικοί οργανισμοί που εμπλέκονται αρνούνται ότι οι θυγατρικές τους δημιουργήθηκαν για αυτό τον σκοπό και επισημαίνουν ότι όλα έγιναν τηρώντας το γράμμα του νόμου. Σε κανένα άλλο ρεπορτάζ μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει επίκληση της νομιμότητας τόσες φορές όσο στην υπόθεση LUXLEAKS.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητα τα άυλα περιουσιακά στοιχεία της θυγατρικής της Eurobank στο Λουξεμβούργο το 2007 έφταναν τα 70 εκατομμύρια ευρώ.