Με ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του ΣΑΤΑ στο Facebook, ο πρόεδρος του συνδικάτου, Θύμιος Λυμπερόπουλος, απειλεί με… “κρέμασμα” τους “Ιούδες”που προδίδουν το ταξί και λειτουργούν ως εχθροί του κλάδου.
 
“Ταξιτζήδες που συνεργάζονται με την uber αποτελούν εχθρό του κλάδου”. Είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε χιλιάδες οικογένειες που ζουν από αυτό το επάγγελμα. Όσοι ταξιτζήδες προδίδουν το ταξί σαν σύγχρονοι Ιούδες ΄΄για τριάντα αργύρια΄΄ θέλουν κρέμασμα αλλά όχι σε συκιά στο Σύνταγμα», αναφέρει στην δήλωσή του ο κ. Λυμπερόπουλος. 
 
Eνώ σε άλλη ανάρτηση δηλώνει πως “ο πόλεμος μόλις ξεκίνησε. Και είναι πόλεμος επιβίωσης”. Οι ΄΄πηλιογούσηδες΄΄ του κλάδου, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΑΤΑ,  έχουν ελάχιστο χρόνο να επανορθώσουν. “Καλό θα είναι κάθε ιδιοκτήτης ταξί να γνωρίζει για τις συνεργασίες του οδηγού του και να τον αποτρέψει από την uber”.
Έχοντας ήδη προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις και συζητήσεις για τις αλλαγές που φέρνουν οι εφαρμογές αυτού του τύπου στο μοντέλο μετακίνησης με ταξί -όπως συμβαίνει ήδη με τα Taxibeat, Taxiplon και Super Taxi, η αμερικανική Uber ανακοίνωσε και επίσημα την άφιξή της στην Αθήνα, σε συνεργασία με επαγγελματίες οδηγούς.
 
«Το uberTAXI είναι η εφαρμογή για smartphones της Uber που συνδέει τους επιβάτες με τους επαγγελματίες οδηγούς Ταξί στην ίδια πλατφόρμα. Με το uberTAXI, οι επαγγελματίες οδηγοί Ταξί, της Αθήνας, μπορούν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους, παίρνοντας περισσότερα δρομολόγια και μειώνοντάς παράλληλα το χρόνο αναμονής τους στις πιάτσες.  Η Αθήνα είναι ιδανική για το λανσάρισμα του uberTAXI, καθώς διαθέτει περισσότερους από δέκα χιλιάδες οδηγούς ταξί έτοιμους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους επιβάτες. Η λειτουργία του uberTAXI αναδεικνύει τη σημασία της αξιοποίησης του υπάρχοντος συστήματος μεταφορών, με την τεχνολογία που φέρνει η Uber να συμπληρώνει τις επιλογές που ήδη υπάρχουν στην Αθήνα» αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Η εφαρμογή Uber Taxi έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε πολλές χώρες. Η διαδικασία χρησιμοποίησης του Uber Taxi είναι απλή: μισθώνεται ένα ταξί μέσω εφαρμογής του smartphone και ο πελάτης έχει το όχημα της αρεσκείας του να τον περιμένει σε προκαθορισμένο ραντεβού.