Ο Πρόεδρος αρνήθηκε να αποχωρήσει και οι φοιτητές τον υποχρέωσαν να βγει έξω.  

Επίσης συνεχίζεται, για δεύτερη ημέρα, η κατάληψη στο κτήριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 
Οι φοιτητές που έχουν καταλάβει από χθες το πρωί το κτήριο ζητούν να ικανοποιηθεί το αίτημα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας.
 
Νέα αίτηση στο Συμβούλιο των φυλακών, προκειμένου να του δοθεί εκπαιδευτική άδεια για να σπουδάσει, εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει, το περιβάλλον του Ρωμανού, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την «Εφ.Συν.», σε επικοινωνία της αργά το βράδυ της Τετάρτης με τον Γιώργο Ρωμανό, ενημερώθηκε ότι ο Νίκος Ρωμανός θα υποβάλει σήμερα (Πέμπτη) το πρωί, μέσω του δικηγόρου του, νέα αίτηση για παροχή εκπαιδευτικής άδειας.
 
Με αυτόν τον τρόπο θα ζητηθεί εκ νέου η γνωμοδότηση του ειδικού ανακριτή Τρομοκρατίας, ο οποίος την πρώτη φορά είχε αρνηθεί να δώσει τη συναίνεσή του. Αυτή, άλλωστε, η άρνηση είναι καθοριστική στην υπόθεση, αφού είναι δεσμευτική για τα μέλη του Συμβουλίου.
 
Την ίδια ώρα, η κατάσταση της υγείας του 21χρονου κρατούμενου, που συνεχίζει τον αγώνα του διανύοντας την 24η μέρα απεργίας πείνας, επιδεινώνεται δραματικά και δεν αποκλείεται να μεταφερθεί σε θάλαμο υψηλής φροντίδας.

Τροπολογία για επίλυση του θέματος με την απεργία πείνας του 21χρονου Νίκου Ρωμανού κατέθεσε στον υπουργό Δικαιοσύνης η Δημοκρατική Αριστερά, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Εγκληματολογίας και βουλευτής του κόμματος, Γιάννης Πανούσης. 
 
«Υπάρχει πράγματι ένα κενό στο νόμο. Ο νομοθέτης του 1999 ενώ έχει προβλέψει για τις κανονικές άδειες δεν έχει προβλέψει μια λεπτομέρεια για τις εκπαιδευτικές. Αυτή τη στιγμή τι ακριβώς κάνουμε με το να αφήνουμε ένα νέο παιδί που έχει τελέσει ένα έγκλημα και έχει καταδικαστεί για αυτό; Η τροπολογία που καταθέσαμε είναι μέσα στο πνεύμα και του Συντάγματος και του νόμου και των ευρωπαϊκών συμβάσεων για να φύγουμε από το αδιέξοδο. Και δεν είναι προσωπική. Δεν είναι να λυθεί το πρόβλημα του Ρωμανού. Είναι ένα θεσμικό κενό που μπορεί να αφορά άλλους δέκα, είκοσι. Δεν μπορεί να τιμωρείται κάποιος διπλή, τριπλή και τετραπλή φορά για ένα έγκλημα που έκανε. Μία φορά τιμωρείσαι» τονίζει ο κ. Πανούσης.