Νέες διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ ενάντια στις εν ψυχρώ δολοφονίες Αφροαμερικανών από την αστυνομία, κατ' αρχάς του Μάικλ Μπράουν στο Φέργκιουσον και αργότερα του Έρικ Γκάρνερ στη Νέα Υόρκη.

Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και ανδρών της αστυνομίας σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά της αστυνομικής βίας που πραγματοποιήθηκε στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια, με αφορμή τις πρόσφατες αλλεπάλληλες δολοφονίες Αφροαμερικανών από αστυνομικούς.
 

Οι πλειονότητα των συγκεντρωμένων διαδήλωσε ειρηνικά, ενώ “μικρές ομάδες αποσπάστηκαν από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών και άρχισαν να εκσφενδονίζουν εναντίον των αστυνομικών τούβλα, μεταλλικά αντικείμενα και καπνογόνα”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Τζένιφερ Κόατς, εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας, ενώ προσέθεσε ότι πολλοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν.Η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα και προσαγωγές.

 
Στη Νέα Υόρκη, χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν για πέμπτη συνεχόμενη βραδιά, ζητώντας δικαιοσύνη για το θάνατο του 43χρονου Αφροαμερικανού Έρικ Γκάρνερ.
 
Ο αστυνομικός που φέρεται να εμπλέκεται στο περιστατικό, δεν θα παραπεμφθεί σε δίκη.