Όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, έντονες φήμες ότι η ΔΗΜΑΡ με κεντρική απόφαση θα αποφασίσει εντός των προσεχών ημερών την κοινή κάθοδο στις επόμενες εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, κυκλοφόρησαν στη Βουλή, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιωθούν από τα κεντρικά στελέχη του κόμματος.

Ωστόσο, για αύριο το απόγευμα είναι προγραμματισμένη έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος προκειμένου να συζητηθούν οι ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό και να αποφασισθεί η στάση του κόμματος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, με δεδομένη την απόφαση της πλειοψηφίας της ΔΗΜΑΡ να μην ψηφίσει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Βουλευτές του κόμματος πάντως δεν επιβεβαίωναν τις πληροφορίες αυτές, καίτοι συμφωνούσαν ότι η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται σε αδιέξοδο και ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για την πορεία του κόμματος.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει συνάντηση του κ. Κουβέλη με τον Αλέξη Τσίπρα για να συζητηθούν οι λεπτομέρειες σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου». 
 
Λόγω του εκλογικού συστήματος και του μπόνους των 50 εδρών δεν μπορεί να υπάρξει συνασπισμός κομμάτων και για αυτό θα πρέπει η ΔΗΜΑΡ να απορροφηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εφόσον εκλέξει 10 βουλευτές, θα μπορέσει μετά ο κ. Κουβέλης να κάνει κοινοβουλευτική ομάδα