Ο Φάλον ανακοίνωσε ότι θέλει να τελειώσει το «μονοπώλιο» των αντρών στην πρώτη γραμμή του πολέμου. Η τελική απόφαση επί του θέματος θα ληφθεί, σύμφωνα με τον Φάλον, από το 2016 ή το αργότερο την επόμενη χρονιά.

«Οι γυναίκες μπορούν να πολεμήσουν το ίδιο αποτελεσματικά με τους άντρες», δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC.  «Χρειάζεται ακόμη λίγη δουλειά η συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά πιστεύω ότι από εδώ και πέρα, η επιλογή πρέπει να βασίζεται στις ικανότητες του ατόμου κι όχι στο φύλλο του».

Ο Φάλον αρνήθηκε ότι με αυτή την έκβαση θα «μαλακώσει» η εκπαίδευση των στρατιωτών και τόνισε ότι θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, ενώ παράλληλα δήλωσε πως η εκπαίδευση δεν θα προκαλεί προβλήματα στη φυσιολογία των γυναικών.

«Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι η εκπείδευση και τα τέστ δεν θα διαχωρίζουν τη θέση των αντρών από αυτή των γυναικών, αλλά θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι η εκπαίδευση των γυναικών θα είναι προσαρμοσμένη στη φυσιολογία των γυναικών, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια και η μακροημέρευση τους».

Ο γραμματέας αμύνης έδωσε σαν παράδειγμα την αστυνομία και την αεροπορική δύναμη, που έχουν ήδη στην πρώτη γραμμή τις γυναίκες: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν γυναίκες στις δυνάμεις αέρος στο Ιράκ. Δεν είναι σωστό να τις εξαιρούμε από το ρόλο που θέλουν να έχουν, δεν είναι σωστό να τις εξαιρούμε από οποιαδήποτε δύναμη του στρατού. Μην ξεχνάμε ότι οι γυναίκες ήδη βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» σε τμήματα της αστυνομίας.

Η τοποθέτηση αυτή του Φάλον ήρθε μετά από «άνοιγμα» της κυβέρνησης, ως προς το αν οι γυναίκες μπορούν να ανταποκριθούν σε μάχες εξ' επαφής.