Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε προκαλέσει αίσθηση στην παγκόσμια κοινότητα στα τέλη Νοεμβρίου, καθώς είχε δηλώσει ότι η γυναίκα δεν είναι ίση με τον άντρα και η «δουλειά» της είναι η μητρότητα.

Τις ίδιες απόψεις ενστερνίζεται και ο υπουργός Υγείας της χώρας, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, που δήλωσε ότι η καριέρα των γυναικών είναι η ανατροφή των παιδιών τους.

Ο Μουεζίνογλου επισκέφθηκε εχθές κλινικές της Κωνσταντινούπολης  για να δει τα πρώτα μωρά που γεννήθηκαν μέσα στο 2015. Αφού λοιπόν είδε τα μωρά, έκανε και την «προοδευτική» δήλωση για τη θέση που πρέπει να έχουν οι μητέρες τους στην κοινωνία.

«Οι μητέρες δεν θα πρέπει να βάζουν άλλες καριέρες στο επίκεντρο της ζωής τους εκτός από τη μητρότητα. Η ανατροφή των νέων γενιών θα πρέπει να είναι στο επίκεντρο των ανησυχιών τους».

Μετά από αυτή την τοποθέτηση, δέχθηκε επικρίσεις μέσω του twitter. «Η μητρότητα δεν είναι καριέρα. Οι Τουρκάλες πρέπει να επιλέγουν μόνες τους τον δρόμο τους στη ζωή και όχι να τους τον επιβάλουν οι πολιτικοί», ανέφερε η συγγραφέας Ελί Σαφάκ.

Θέση απέναντι στην άποψη του Μουεζίνογλου, πήρε και η βουλευτής της αντιπολίτευσης,  Αϊλίν Ναζιλιάκα:  «Υπάρχουν κρυφά κίνητρα πίσω από τις δηλώσεις αυτές. Στόχος τους είναι να κάνουν τις γυναίκες πολίτες δεύτερης κατηγορίας» , τόνισε η Ναζιλιάκα μέσω του twitter.

Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας, δεν έδειξε να «αγχώνεται» ιδιαίτερα και δήλωσε ότι «η  μητρότητα δεν είναι μια καριέρα ανοικτή για όλους, είναι μια αναμφισβήτητη και ιερή καριέρα».