Ο Α. Σαμαράς βρέθηκε σήμερα το πρωί στον Έβρο και προχώρησε σε δηλώσεις σχετικά με το φράχτη που έχει τοποθετηθεί κατά μήκος του Έβρου και μίλησε για τους μετανάστες που περνούν τα σύνορα:

«Αυτό έχει πια αποτραπεί. Ο φράχτης έπαιξε αυτό τον ρόλο τον πάρα πολύ θετικό και, όπως δήλωσα και προηγουμένως, σημαντικό είναι πως αυτός πρέπει να παραμείνει.
Ο φράχτης αυτός έχει δουλέψει για το καλό του τόπου και οι θεωρίες ότι θα πρέπει να τον ρίξουμε, να τον γκρεμίσουμε, ώστε να μπαίνουν μέσα οι λαθρομετανάστες και να τους παρέχουμε νοσοκομειακή και ασφαλιστική κάλυψη είναι κάτι το οποίο δεν πρόκειται ποτέ να το επιτρέψει ο ελληνικός λαός», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τη δήλωση Σαμαρά και τόνισε ότι αντί να ντρέπεται για την κατάσταση των εξαθλιωμένων μεταναστών στη χώρα μας, εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις του.

«Αντί να ντρέπεται που έχει μετατρέψει τη χώρα σε αποθήκη εξαθλιωμένων, ανθρώπινων ψυχών, έχει το θράσος να εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχρονική απουσία μιας ολοκληρωμένης και ρεαλιστικής μεταναστευτικής πολιτικής σε ευρωπαϊκό πλαίσιο. Αντί ο κ. Σαμαράς να φωτογραφίζεται δίπλα σε φράχτες, περιμένουμε να διαβάσει τις θέσεις μας για το ζήτημα και αν μπορεί να αντιπαρατεθεί σε αυτές με επιχειρήματα».