ΣΥΡΙΖΑ: Φερέφωνο του Μαξίμου ο κυβ. εκπρόσωπος
Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επιτίθεται κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέφανου Αναγνώστου, χαρακτηρίζοντας τον φερέφωνο της Ν.Δ.

Ο κ. Αναγνώστου αναφέρθηκε στη χθεσινή ομιλία του Α. Τσίπρα στη Ρόδο και σε ανακοίνωση του τόνισε ότι «πρέπει να ξανακούσει και να διαβάσει τι είπε στη Ρόδο και να προβληματιστεί. Αν βέβαια μπορεί».

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε άμεσα στην ανακοίνωση του κ. Αναγνώστου. «Ο κ. Αναγνώστου για μια ακόμα φορά δεν σέβεται τον θεσμικό του ρόλο και λειτουργεί ως φερέφωνο της ΝΔ. Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μήνυμα ενότητας και ελπίδας. Αυτό το κατανοούν πλήρως οι πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης».

Άνω των 71 ο ένας στους πέντε ψηφοφόρους
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, οι ψηφοφόροι άνω των 71 ετών, ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια και είναι υπερδιπλάσιοι από τους ψηφοφόρους 42_47 ετών που αποτελούν τη δεύτερη μεγαλύτερη (αριθμητικά) ομάδα. Οι νέοι ψηφοφόροι, αυτοί δηλαδή που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, αριθμούν 273.941 άτομα.

Σπυράκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τετραπλασιάσει τον φόρο ακινήτων
Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, επιτέθηκε εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του ΕΝΦΙΑ, λέγοντας ότι θα τετραπλασιάσουν τον φόρο ακινήτων σε περίπτωση που γίνουν κυβέρνηση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να τετραπλασιάσει το φόρο των ακινήτων για όλη τη μεσαία τάξη και γι' αυτό προεκλογικά υιοθετεί το δόγμα δεν πληρώνω, αδιαφορώντας κραυγαλέα για τη ζημιά που προκαλεί στα δημόσια έσοδα της χώρας», ανέφερε η Μ. Σπυράκη

Κουβέλης: Εγγύηση για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις ο συνδυασμός μας
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, δήλωσε ότι ο συνδυασμός «Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά», είναι αναγκαίος για αλλαγή πολιτικής και «διεκδίκηση με επαναδιαπραγμάτευση, με σύγχρονες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, με νέο παραγωγικό μοντέλο». 

Πάλι πολύ χαμηλά τη διαφορά η Interview

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 1,9 μονάδων από τη ΝΔ δείχνει νέα πανελλαδική τηλεφωνική δημοσκόπηση, που έγινε από την εταιρεία Interview, σε δείγμα 1.000 ατόμων, στις 14 και 15 Ιανουαρίου, για λογαριασμό της Βεργίνα TV.  Αναλυτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό 30%, η ΝΔ 28,1%, το Ποτάμι 5%, η Χρυσή Αυγή 4,9%, το ΚΚΕ 4%, το ΠΑΣΟΚ 3,5%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 2%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες 1,8% και η ΔΗΜΑΡ 0,7%.

Σκουρλέτης για Ν.Δ.: Κάνουν πολιτική  με τα υποπροϊόντα της μονταζιέρας
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, δήλωσε ότι η Ν.Δ. συνεχίζει να αναλώνεται σε υποπροϊόντα της μονταζιέρας, λίγο πριν τις εκλογές.

«Έχουμε ήδη διανύσει τα 2/3 της προεκλογικής περιόδου και η ΝΔ εξακολουθεί να κρύβεται και να κάνει πολιτική με τα υποπροϊόντα της μονταζιέρας», τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης και πρόσθεσε πως «Ο ελληνικός λαός, οι συνταξιούχοι, οι μισθωτοί, οι αγρότες, οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες γνωρίζουν ποιοι τους λεηλάτησαν τις καταθέσεις, ποιοι τους φτωχοποίησαν όλα αυτά τα χρόνια, η ώρα της κρίσης για τη ΝΔ πλησιάζει».

Θεοδωράκης: Η κατάσταση δυσκολεύει και αυτοί παίζουν με τα σποτάκια τους
Ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάψουν να κάνουν κακό στη χώρα.

«Η συγκυβέρνηση έστησε ένα ασφυκτικό εκλογικό πλαίσιο για να εκβιάσει την επιβίωσή της και ο ΣΥΡΙΖΑ το εμπόριο της ελπίδας με υποσχέσεις που δεν θα πραγματοποιηθούν. Χθες και προχθές η ανευθυνολογία και η γραφικότητα καταργούσε φόρους, τύπωνε 100 δισ. στον Χολαργό, αρνιόταν τα 7,5 δισ. που έχει να λαμβάνει η χώρα», αναφέρει η ανακοίνωση του Σταύρου Θεοδωράκη.