«Δεν έχω δει τόσο σκληρό, καταπλεονεκτικό, κατάπτυστο κείμενο που έχει τέσσερις ρήτρες. Περιέχει  ρήτρα στην πρώτη παράγραφο επίσημης αποκήρυξης του αιτήματος για διαγραφή του χρέους», τόνισε ο κ. Μητρόπουλος και υπογράμμισε πως το κείμενο αυτό «δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για διαπραγμάτευση».

Ο Αλέξης Μητρόπουλος δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός επιθυμεί τον συμβιβασμό με τους δανειστές και τον συνεχάρη γιατί απέρριψε τις προτάσεις του κειμένου. Παράλληλα εξέφρασε την έκπληξη του για τις αποικιοκρατικές διαθέσεις των δανειστών.

Ο Τσίπρας θέλει συμβιβασμό. Ο Τσίπρας φαίνεται ότι αυτό το κείμενο το απέρριψε και γι’ αυτό τον συγχαίρω… αλλά έχω εκπλαγεί από τις αποικιοκρατικές, από τις απαράδεκτες προθέσεις και διαθέσεις των δανειστών.

Οι δανειστές θέλουν εκβιάζοντας να υφαρπάσσουν τη νομιμοποίηση του μνημονίου από την κυβέρνηση της αριστεράς στέλνοντας μήνυμα ότι θα τιθασεύσουν και τον ευρωπαϊκό Νότο».

Ο Τσίπρας μπορεί να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού

Στη συνέχεια ο Α. Μητρόπουλος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως έχει την ικανότητα «να αλλάξει το παιχνίδι και τους κανόνες του», ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για τους βουλευτές από το μνημονιακό κοινοβουλευτικό τόξο.

«Λυπήθηκα που δεν είδα έστω κάποιους από το μνημονιακό κοινοβουλευτικό τόξο να στηρίζει, να δίνει ένα συμβολικό μήνυμα στήριξης στον Τσίπρα, διότι η κατάσταση στην πατρίδα είναι κρίσιμη. Εμπιστεύομαι τον Τσίπρα και πιστεύω ότι θα αλλάξει το παιχνίδι και τους κανόνες του, αλλά έχω εκπλαγεί από το ότι οι δανειστές επεφύλασσαν απέναντι σε αυτόν τον ιστορικό λαό, αυτή την άθλια συμπεριφορά», δήλωσε ο κ. Μητρόπουλος.