O Mason υποστηρίζει σε αποκλειστικό του ρεπορτάζ, ότι τόσο την Τετάρτη τη νύχτα στο Eurogroup, όσο και την Πέμπτη το μεσημέρι, οι Έλληνες συμφωνούσαν σε κείμενο που ξεκαθάριζε, ότι είχαν τη δυνατότητα να αλλάξουν το πρόγραμμα εφόσον συμφωνηθεί τεχνική επέκταση.

Ειδικότερα, μία άλλη εικόνα για αυτό που συνέβη την Τετάρτη τη νύχτα στο Eurogroup δίνει ο Paul Mason παρουσιάζοντας την διατύπωση που είχε συμφωνηθεί και την τορπίλισε η γερμανική πλευρά για δεύτερη φορά. Το ρεπορτάζ του έχει ως εξής:

«Για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες, η ομάδα των Ελλήνων διαπραγματευτών κατά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, πιστεύουν ότι η Γερμανία έχει εμποδίσει μια συμφωνία για την χώρα τους που πλήττεται από το χρέος.
Μια ελληνική κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι ένα σχέδιο είχε συμφωνηθεί με την εξής διατύπωση:

Οι διαπραγματευτές είχαν συμφωνήσει «στη δυνατότητα να αναθεωρηθεί τεχνικά, να επεκταθεί και να ολοκληρωθεί επιτυχώς το αναθεωρημένο πρόγραμμα».

Η λέξη κλειδί εδώ είναι το «να αναθεωρηθεί», διότι σήμαινε ότι αν η Ελλάδα συμφωνούσε να συνεχίσει με το πρόγραμμα που είχε αρχικά επιβληθεί από την τρόικα, το πρόγραμμα αυτό θα πρέπει να τροποποιηθεί ή να μεταβληθεί.

Κρίσιμης σημασίας για την ελληνική πλευρά, ήταν μια συμφωνία που η αναθεώρηση θα εξακολουθούσε να επιτρέπει στην ελληνική κυβέρνηση την αντιμετώπιση της «ανθρωπιστική κρίσης».

Είναι κατανοητό, ότι στα δύο αυτά θέματα, την αναθεώρηση και την ανθρωπιστική κρίση, οι Έλληνες έφτασαν σε συμφωνία με τον διαπραγματευτή της Ευρωζώνης Jeroen Djisselbloem, αλλά στη συνέχεια για την διατύπωση, άσκησε βέτο ο Γερμανός υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε».