Υποστήριξε πάντως ότι «δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα όταν η πρόεδρος της Βουλής έχει διαφορετική άποψη».

Μιλώντας στο Mega για τη χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Φλαμπουράρης ανέφερε ότι τάχθηκαν εναντίον του κειμένου του συμφωνίας ή εξέφρασαν εντονότατο προβληματισμό περίπου 18 βουλευτές, από τους οποίους εν τέλει ψήφισαν κατά πέντε και λευκό ακόμη πέντε, ενώ κάποιοι δεν ψήφισαν.

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, ήταν λογικό να υπάρξουν διαφωνίες για «ένα κείμενο το οποίο δεν ήταν σαφές, δεν ήταν 100% στη γραμμή που είχαμε εμείς».

Ακόμη, είπε ότι δεν έχει αποφασιστεί αν η συμφωνία θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή αν και ο ίδιος εξέφρασε την άποψη πως πρέπει να τεθεί ενώπιον της Ολομέλειας. «Αν θέλετε τη γνώμη τη δική μου πρέπει να ‘ρθει», ανέφερε.

Ερωτηθείς αν θα υπήρχαν αρνητικές ψήφοι από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση ψηφοφορίας, ο κ. Φλαμπουράρης εκτίμησε ότι δεν θα καταψήφιζε κανείς, «αλλά και να υπήρχαν, θα ήταν πολλοί λίγοι, δεν θα υπήρχαν πάνω από τρεις – τέσσερις».
 

«Αν δεν μαζέψουμε τα λεφτά του ΔΝΤ θα ζητήσουμε παράταση»

“Υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας αλλά νομίζουμε ότι άμεσα με τα μέτρα που θα ξεκινήσουμε θα υπάρξει ρευστότητα”, ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην “Κοινωνία Ώρα MEGA”. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη φορολογία και την πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής.
 
Σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή της δόσης του ΔΝΤ είπε: “αν δεν έχουμε μαζέψει το 1,4 και έχουμε μαζέψει 0,8 θα ζητήσουμε παράταση δύο μηνών”. Ερωτηθείς σχετικά υποστήριξε ότι “δεν θα γίνει πιστωτικό γεγονός, δεν τους συμφέρει ούτε αυτούς ούτε εμάς”.
Ερωτηθείς σχετικά υποστήριξε ότι “δεν θα γίνει πιστωτικό γεγονός, δεν τους συμφέρει ούτε αυτούς ούτε εμάς”.
 
Για τον ΦΠΑ ο κ. Φλαμπουράρης εξέφρασε την εκτίμησή του ότι δεν χρειάζεται να αυξηθεί ο ΦΠΑ, διότι, όπως επισήμανε η αύξησή του δεν φέρνει τα έσοδα.
 
Σύμφωνα με τον υπουργό, η ρύθμιση για τις 100 δόσεις θα φέρει έσοδα και δεν θα δημιουργήσει χρηματοπιστωτικό πρόβλημα. “Δεν μπορεί να πουν όχι οι θεσμοί”, υποστήριξε και διευκρίνισε ότι οι σχετικές ρυθμίσεις θα κατατεθούν όπως είχαν αναγγελθεί με την προσθήκη μιας πρόβλεψης για μπόνους σε όσους “πληρώνουν σωστά μέχρι τώρα”.
 
Διαβεβαίωσε ακόμη ότι όλα τα μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση θα αρχίσουν να υλοποιούνται από σήμερα μέχρι και το τέλος του έτους που δοθεί η 13η σύνταξη.

(με πληροφορίες από το naftemporiki.gr)