Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά», η κ. Μπακογιάννη, ανέφερε πως ήταν πάντα παρούσα στην πρώτη γραμμή μάχης για την ανασυγκρότηση της Νέας Δημοκρατίας και θα συνεχίσει να το κάνει.

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο έκτακτο συνεδρίου του κόμματος, δήλωσε ότι συμβούλεψε τον πρώην πρωθυπουργό να μην το φοβάται, καθώς μπορεί να παραιτηθεί σε περίπτωση δει ότι μένει εκτός, ενώ επισήμανε ότι είναι άμεση ανάγκη να δοθεί σημασία στη βάση του κόμματος.

«Έχω πει στον κ. Σαμαρά να μην φοβάται το συνέδριο. Αν αντιληφθεί ότι θα τεθεί θέμα ηγεσίας και ότι ο ίδιος θα μείνει εκτός, τότε θα έχει την ευκαιρία να παραιτηθεί από πριν. Είναι αρκετοί οι βουλευτές που επιθυμούν να οδηγηθεί το κόμμα σε συνέδριο κι όχι σε συνδιάσκεψη.

Η Νέα Δημοκρατία έχει να αντιμετωπίσει ένα ουσιαστικό πρόβλημα. Πρέπει να κάνει μια σοβαρή αυτοκριτική για το πώς έχασε τις εκλογές. Δεν την κάναμε ακόμη. Η ΝΔ πρέπει να ξαναβρεί τον τρόπο να ξαναγίνει “συνομιλητής” της κοινωνίας. Να μπορέσουμε να δώσουμε φωνή στη βάση».

Σχετικά με τις δηλώσεις Δένδια περί κινδύνου για μετατροπή της ΝΔ σε ακροδεξιό κόμμα, η κ. Μπακογιάννη επισήμανε ότι όποιος τοποθετείται για το κόμμα θα πρέπει να το κάνει με σεβασμό και ταπεινοφροσύνη.  «Είναι σημαντικό να ξέρεις ποιο είναι το πρόγραμμα που θέλει να εφαρμόσει ένα κόμμα. Θα περίμενα με λίγο περισσότερο σεβασμό και ταπεινοφροσύνη να εκφράζει ο καθένας την άποψή του».