Ένα χρόνο μετά, ο B.D.Foxmoor και η Sadahzinia αποφασίζουν να κλείσουν τον κύκλο της μακρόχρονης και σπουδαίας πορείας του σχήματος και να αποχαιρετίσουν το κοινό τους μέσα από σειρά συναυλιών που θα τερματίσει στην Αθήνα στις 7 Νοεμβρίου 2015, καθώς και με την κυκλοφορία ενός τελευταίου δίσκου.

Η επίσημη ανακοίνωση των Active Member:

«Πάντα ήλπιζα ότι αυτή η στιγμή θα μας έβρισκε στα καλύτερα μας κι ευτυχώς έτσι κι έγινε. Ο “φύλακας άγγελος” που έχουμε τραγουδήσει τόσες φορές μαζί σας, μάς είχε στο νου του ακόμα μια φορά.

Σήμερα λοιπόν έφτασε η στιγμή να σας ανακοινώσουμε ότι το μεγαλύτερο κεφάλαιο στη ζωή μας, οι Αctive Μember έφτασε κοντά στο τέλος του.

Όπως είχαμε πει πολλά χρόνια πρίν “θα τελειώσουμε όταν γουστάρουμε εμείς, μπράβο της παρακμής”. Ο μαγικός κύκλος αυτής της σπουδαίας ιστορίας έφτασε στον επίλογο της. Μας εχουν μείνει 235 μέρες ακόμα για να τακτοποιήσουμε τις εκκρεμότητες μας που είναι οι εξης:

1. Ένας τελευταίος κύκλος συναυλιών που αρχίζει από την Αθήνα στις 4/4 και θα ολοκληρωθεί στις 7/11 πάλι στην Αθήνα. Μέχρι τότε θα προσπαθήσουμε να περάσουμε από κάθε μέρος που κουβαλαμε όμορφες μνήμες και

2. Ένα τελευταίο δίσκο, σε μια έκδοση ανάλογη της περίστασης.
Περισσότερες πληροφορίες από 5/4.

Μετά λοιπόν από τις 7/11 ο B.D.Foxmoor και η Sadahzinia θα στρέψουν τη προσοχή τους στα προσωπικά τους project και σε άλλα δημιουργικά πράγματα. 
Μέσα στις επόμενες μέρες θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση.

Περάσαμε μαζί 23 πανέμορφα και δημιουργικά χρόνια και σας ευχαριστούμε πολύ γι αυτο. Κρατείστε ότι 
“το τέλος είναι η μαγεία”.

Έχουμε μέρες ακόμα για να γράψουμε μαζί τον κατάλληλο επίλογο.
Με πραγματική αγάπη και σεβασμό
Active member»

Οι Active Member, δημιουργήθηκαν από τον B.D.Foxmoor (Μιχάλη Μυτακίδη) τον Ιούνιο του 1992, στη διάρκεια της συναυλίας των Public Enemy στο Κατράκειο Θέατρο. Παράλληλα με τους Active Member, ο B.D. Foxmoor, δημιούργησε τη Freestyle Productions, ομάδα παραγωγής, μέσω της οποίας κυκλοφόρησε ανεξάρτητα τον πρώτο ελληνικό hip-hop δίσκο, τη «Διαμαρτυρία» (σε 500 αντίτυπα). 

Ο B.D.Foxmoor εγκαινίασε τον όρο Λόου Μπαπ, διαφοροποιώντας τη μουσική του από το χιπ-χοπ των ΗΠΑ. 

Χρονορωγμή και Πράξια

Στις 5 Φεβρουαρίου του 2001, ο B.D.Foxmoor εγκαινίασε στο Πέραμα το πρώτο χιπ-χοπ δισκάδικο στην Ελλάδα, «Intro». Το Φθινόπωρο του ίδιου χρόνου λειτούργησε και το studio Perasma, για να στεγάσει τα μηχανήματα, τους δίσκους και τις ιδέες του. Ενώ λίγο πριν το τέλος του 2002, εγκαινίασε επίσης στο Πέραμα το -μουσικό και πολιτικό- βιβλιοπωλείο «Χρονορωγμή».

Μαζί με τη λόου μπαπ κοινότητα ανέλαβε την πρωτοβουλία να φτιαχτεί ο πολιτιστικός σύλλογος Πράξια, όπου διοργανώνονταν διάφορες εκδηλώσεις, συζητήσεις εκθέσεις, προβολές και λειτουργούσε δανειστική βιβλιοθήκη. Τον Απρίλιο του 2003 μαζί με την Sadahzinia ιδρύουν την 8ctagon.