Κύκλοι του ΥΠΟΙΚ ανέφεραν για το EWG απλά ότι διήρκεσε 45 λεπτά,  “πήγε καλά” και ότι δεν συμφωνήθηκε σύγκλιση Eurogroup. 
 
Αρμόδια στελέχη κάνουν λόγο για ένα ακόμη βήμα προς την κορύφωση μιας πολύεπίπεδης διαπραγμάτευσης εν μέσω αντικρουόμενων μηνυμάτων και ενόψει των κρίσιμων γεγονότων που έπονται: της αυριανής απόφασης της ΕΚΤ, της Συνόδου Κορυφής και του κρίσιμου ραντεβού μεταξύ της Άγκελα Μέρκελ και του Α. Τσίπρα την προσεχή Δευτέρα. 
 
Πρώτος, και για κάποιους ο πιο κρίσιμος ίσως στόχος είναι, σύμφωνα με πηγές της Επιτροπής, να κατορθώσει  η Αθήνα να παρουσιάσει ένα πρώτο “πακέτο” δεσμεύσεων (“early harvest” όπως το αποκαλούν) μέχρι αύριο στους “θεσμούς” με… φόντο  την ΕΚΤ και το αίτημα χρηματοδοτικής στήριξης της Ελλάδας.
Από το υπουργείο Οικονομικών δεν έγινε ενημέρωση για το περιεχόμενο της τηλεδιάσκεψης.

Υπενθυμίζεται ότι τα τεχνικά κλιμάκια βρίσκονται από την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα και συνεχίζουν το έργο τους προκειμένου να συγκεντρώσουν στοιχεία για την ελληνική οικονομία.
Χθες το βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες, για το ίδιο θέμα  διενεργήθηκε και σύγκληση του Brussels Group μέσω τηλεδιασκέψεως.
Την Τετάρτη γίνεται η κρίσιμη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών, μέσω του έκτακτου μηχανισμού ELA. Το «καυτό» ζήτημα της ρευστότητας συζήτησαν και οι Ανγκελα Μέρκελ και Μάριο Ντράγκι στη σημερινή συνάντησή τους στο Βερολίνο, που ολοκληρώθηκε χωρίς δηλώσεις.