Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί σε τέμενος στο κέντρο της Καμπούλ, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη και φύτεψαν συμβολικά δέντρο μνήμης, στο σημείο όπου οι δολοφόνοι της Φαρκχούντα έκαψαν τη σορό της. 
 
Συνολικά, 13 αστυνομικοί παύθηκαν από τα καθήκοντά τους επειδή θεωρήθηκε ότι δεν έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα για να σταματήσουν το λιντσάρισμα της γυναίκας που έλαβε χώρα στο κέντρο της Καμπούλ. Άλλα 13 άτομα έχουν συλληφθεί.
 
 

Βίντεο φρίκης
 

Βίντεο που ελήφθη με κινητό τηλέφωνο και κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει αστυνομικούς να παρακολουθούν αμέτοχοι εξαγριωμένο πλήθος ανδρών να λιντσάρει την 27χρονη και στη συνέχεια να βάζει φωτιά στη σορό της και να την πετάει σε ποτάμι.
 
Ο ανώτερος ποινικός ανακριτής, στρατηγός Μοχάμεντ Ζαχίρ, δήλωσε ότι η γυναίκα είναι αθώα και πρόσθεσε ότι όσο και αν έψαξε δεν μπόρεσε να βρει στοιχεία ότι η Φαρκχούντα είχε κάψει το Κοράνι, όπως την κατηγόρησαν οι δολοφόνοι της. 
 
Η κηδεία της γυναίκας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή. Σπάζοντας την παράδοση, το φέρετρο κρατούσαν γυναίκες. 
 
Αστυνομικός που ήταν παρών στο λιντσάρισμα είπε ότι η Φαρκχούντα και ένα μέντιουμ άρχισαν να διαφωνούν μπροστά σε τέμενος της Καμπούλ και το μέντιουμ κατηγόρησε την 27χρονη ότι έκαψε το Κοράνι. Ολοένα περισσότεροι συγκεντρώθηκαν και κάποιοι προσπάθησαν να τις χωρίσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν, λέει ο αστυνομικός. Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου. 
 
«Την έσπρωξαν σε γωνία της αυλής και την έδειραν με ξύλα. Άνδρας πήρε μεγάλη πέτρα και την πέταξε πάνω της. Αυτό ήταν το τέλος» λέει ο Σαγίντ Χαμπίντ Σαχ.