Την αναφορά δεν έχουν επιβεβαιώσει επίσημες πηγές ή η αεροπορική εταιρεία. Παράλληλα, την Πέμπτη αναμένεται η άφιξη συγγενών των επιβαινόντων σε σημείο κοντά στην περιοχή των ερευνών στις γαλλικές Άλπεις, οι οποίες και προμηνύονται χρονοβόρες.

Το πρώτο μαύρο κουτί, ο καταγραφέας των συνομιλιών στο πιλοτήριο, είχε μεταφερθεί στο Παρίσι και, παρά τις ζημιές που υπέστη, το περιεχόμενό του αναλύθηκε. 

Επισήμως, ελάχιστα έχουν γίνει γνωστά από όσα προκύπτουν από τον καταγραφέα συνομιλιών στο πιλοτήριο. Οι γαλλικές αρχές που χειρίζονται την έρευνα έχουν περιοριστεί στο ότι ακούγονται μόνο ομιλίες και ήχοι από το πιλοτήριο οι οποίοι ακόμη εξετάζονται και θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις με τα πρώτα στοιχεία.

Προσπαθούσε να ανοίξει την πόρτα

Οι New York Times επικαλούνται την Πέμπτη πηγές κοντά στην έρευνα, σύμφωνα με τις οποίες όσα ακούγονται δείχνουν ότι την ώρα της πτώσης στο πιλοτήριο βρισκόταν μόνο ο ένας από τους δύο πιλότους, ενώ ο δεύτερος προσπαθούσε μάταια να ανοίξει την πόρτα για να μπει. 

Στην αρχή της πτήσης, υποστηρίζεται, οι συνομιλίες των πιλότων είναι «πολύ ψύχραιμες», αλλά σε κάποιο σημείο φαίνεται ότι ο ένας από τους δύο βγαίνει από το πιλοτήριο. Όταν προσπαθεί να επιστρέψει, «χτυπά ελαφρά την πόρτα, αλλά δεν παίρνει απάντηση». 

«Στη συνέχεια χτυπά πιο δυνατά, και πάλι δεν παίρνει απάντηση. Ακούγεται να προσπαθεί να σπρώξει την πόρτα σαν να θέλει να την σπάσει, αλλά ποτέ δεν ακούγεται απάντηση» από μέσα, υποστηρίζουν οι ΝΥΤ. 

Σημειώνεται ότι οι ΝΥΤ επικαλούνται στρατιωτικό αξιωματούχο. Τις έρευνες έχει αναλάβει η γαλλική υπηρεσία έρευνα αεροπορικών δυστυχημάτων (BEA), που είναι πολιτική υπηρεσία.