Βέβαιος ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει και δεν θα βγει από το ευρώ εάν δεν έρθει σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους εμφανίστηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος
Lefteris Partsalis / SOOC
Σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα «Guardian», παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε τα «τεχνικά προβλήματα» κάθε νέας ηγεσίας, ωστόσο εξέφρασε την πεποίθησή του για συμφωνία με τους πιστωτές.
«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι εργαζόμαστε πυρετωδώς για το καλό σενάριο», επισήμανε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε πως είναι απολύτως βέβαιος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία στις 24 Απριλίου. «Οι συζητήσεις γίνονται πάντα πέντε ή τρία ή ένα λεπτό πριν από τα μεσάνυχτα. Δεν είναι ασυνήθιστο ότι φτάνου στο χείλος του γκρεμού».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα πάντα θα κριθούν στο Eurogroup της 24ης Απριλίου στη Ρίγα της Λετονίας.
«Με τη χώρα να αντιμετωπίζει μια σειρά από αποπληρωμές του χρέους τον Μάιο και τον Ιούνιο -οπότε και τελειώνει η υφιστάμενη συμφωνία διάσωσης- και την ελληνική οικονομία να επιβιώνει με την έκτακτη χρηματοδότηση που λαμβάνει από την ΕΚΤ, η αποτυχία έγκρισης των προτάσεων, θα μπορούσε να σημάνει την καταστροφή για την χώρα».
«Η κριτική που δεχόμαστε είναι εντελώς άδικη. Τα περισσότερα από αυτά τα δημοσιεύματα προέρχονται από τη γερμανική πλευρά που είναι ο βασικός πάροχος του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, και από άλλες χώρες που ακολουθούν εξίσου τη σκληρή γραμμή της λιτότητας», δήλωσε ο υπουργός.