«Δεν έχω Plan B. Έχω μόνο Plan A. Και το Plan A είναι η Ελλάδα στην ευρωζώνη. Αλλά για να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις τώρα. Δεν πρέπει να υπεκφεύγουμε. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Χρειαζόμαστε ή ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που ζητάμε», δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί στη γαλλική τηλεόραση.
 
Στο ίδιο μήκος κύματος ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και αρμόδιος για το ευρώ Επίτροπος Βάλντις Ντομπρόβσκις μιλώντας στο Bloomberg είπε πως ένας τρόπος με τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να δείξει ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην υλοποίηση των υποσχέσεων της θα είναι να εξασφαλίσει στήριξη από το Ελληνικό κοινοβούλιο. «Θα ήταν ένα ευπρόσδεκτο βήμα αν οι συμφωνημένες προτάσεις για τη μεταρρύθμιση εγκριθούν από τη Βουλή των Ελλήνων χωρίς καθυστέρηση» είπε στο πρακτορείο.
 
Εξάλλου, προειδοποιήσεις επί ελληνικού εδάφους αναμένονται και την προσεχή Πέμπτη 23 Απριλίου 2015 από τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπεύθυνο για την απασχόληση, την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την ανταγωνιστικότητα Γίρκι Κατάινεν.
 
Ο Φιλανδός Επίτροπος θα συνομιλήσει στην Ελλάδα στο αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Αθήνα με φοιτητές, εκπροσώπους φορέων και παραγωγικών τάξεων για το νέο επενδυτικό σχέδιο της ΕΕ ύψους 315 δισ. ευρώ, ενώ θα απευθύνει και ομιλία σε εκδήλωση του ΣΕΒ με θέμα «Στροφή στην Ανάπτυξη: ιδιωτικές επενδύσεις για διατηρήσιμες νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα».