Ξαναχτυπά, στο γνωστό πλέον, προκλητικό του ύφος, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Μετά τη συνάντησή του με τον γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, εν μέσω πληροφοριών από τις Βρυξέλλες για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις και πριν τη λήξη της κρίσιμης, για την Αθήνα, συνεδρίασης της ΕΚΤ, επανέλαβε ότι πολλά ζητήματα ανάμεσα στην Ελλάδα και στους δανειστές δεν έχουν επιλυθεί. Δεν είναι πιθανή μία συμφωνία, τόνισε
Αναλυτικά, ο Γ. Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι πολλά ζητήματα ανάμεσα στην Ελλάδα και στους δανειστές δεν έχουν επιλυθεί. Ενώ τόνισε ότι δεν είναι πιθανή συμφωνία στο επικείμενο Eurogroup της Δευτέρας.
Εντωμεταξύ, πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι Αθήνα και δανειστές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία και ότι ο Μάιος θα είναι τελικά ο μήνας που θα βγει άσπρος καπνός.
Ενδεικτική και η δήλωση του Μισέλ Σαπέν, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα, αλλά όχι τις επόμενες μέρες.
Τουσκ, Γιούνκερ και Ντράγκι
Σημειώνεται ότι κρίσιμες επαφές ξεκίνησε την Τετάρτη, με πρώτο σταθμό το Παρίσι, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, για συζητήσεις σε σχέση με το μέλλον της Ευρωζώνης, περιλαμβανομένου του ζητήματος της Ελλάδας.
Σε συνεργασία με τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντόναλντ Τουσκ και Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αντίστοιχα, καθώς και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο Γ. Ντάισελμπλουμ εργάζεται σε σχέδιο εμβάθυνσης του συντονισμού των οικονομικών πολιτικών των 19 χωρών – μελών της Ευρωζώνης, το οποίο θα δημοσιοποιηθεί τον Ιούνιο.
Εντός της μέρας, ο Γ. Ντάισελμπλουμ, που νωρίτερα συνάντησε τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, θα εχει συνάντηση και με τον υπουργό Οικονομίας της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, ενώ θα δει και τον πρωθυπουργό της χώρας, Μανουέλ Βαλς.
Την Πέμπτη, ο Ολλανδός υπουργός θα έχει επαφές στο Βερολίνο με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς και με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Την Παρασκευή, τέλος, ο Γ. Ντάισελμπλουμ θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών της Ιταλίας, Πιερ Κάρλο Παντοάν, στη Ρώμη.