Εκτός πραγματικότητας τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων αφούο Κάμερον μπορεί να κυβερνήσει αυτοδύναμος. Κυβέρνηση μπορεί να σχηματίσει το κεντροδεξιό Συντηρητικό Κόμμα του Ντέιβιντ Κάμερον, καθώς εξασφάλισε 330 από τις 650 έδρες της Βουλής των Κοινοτήτων της Μεγάλης Βρετανίας και πλέον δεν χρειάζεται κανέναν κυβερνητικό εταίρο.

Την «πιο γλυκιά νίκη» γιορτάζει ο Κάμερον, ενώ ο Εντ Μίλιμπαντ κινείται προς παραίτηση μιλώντας για «πολύ δύσκολη νύχτα» -με τα προγνωστικά να δείχνουν πως οι Εργατικοί κινδυνεύουν να καταγράψουν τη χειρότερη επίδοσή τους σε τρεις δεκαετίες. 

 
Την ίδια ώρα οι εργατικοί του Εντ Μίλιμπαντ κινδυνεύουν να καταγράψουν τη χειρότερη επίδοσή τους σε τρεις δεκαετίες. Πολύ μεγάλη η νίκη για τους Σκωτσέζους Εθνικιστές. Με τις ψήφους να έχουν πλέον καταμετρηθεί σε λίγες περισσότερες από τις μισές από τις 59 έδρες της Σκοτίας, το SNP κερδίζει τις 31, καταδεικνύοντας ότι θα κατατροπώσει το Εργατικό Κόμμα στην περιοχή, που θεωρείτο ιστορικά ένα προπύργιό του.
 
Η βασίλισσα Ελισάβετ θα δεχθεί τον Ντέιβιντ Κάμερον το μεσημέρι, όπως ανακοινώθηκε.
 
Oι αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων, όπως και ο αρχηγός των συγκυβερνώντων Φιλελεύθερων Δημοκρατών, κράτησαν τις έδρες τους. Ο αρχηγός του εχθρικά ευρωσκεπτικιστικού UKIP, ο Νάιτζελ Φάρατζ, δεν εξελέγη.

 

Ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Νικ Κλεγκ ανακοίνωσε την παραίτησή του, μετά την πανωλεθρία που υπέστη το κόμμα του στις βρετανικές κάλπες.
Είναι η δεύτερη παραίτηση αρχηγού κόμματος στη Βρετανία που ανακοινώθηκε μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών. Νωρίτερα είχε παραιτηθεί ο πρόεδρος του UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ.
Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, το κόμμα που συμμετείχε στον κυβερνητικό συνασπισμό με τους Συντηρητικούς, την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, έχασαν 47 έδρες.
Ο Κλεγκ δήλωσε ότι περίμενε πως οι εκλογές αυτές θα ήταν πολύ δύσκολες, αλλά τόνισε ότι είναι «σπαραξικάρδιο» να βλέπει τόσους συναδέλφους και φίλους να χάνουν τις έδρες τους.
 
Πρόβλεψη του αποτελεσμάτος για το βρετανικό BBC το πρωί της Παρασκευής βλέπει τους Συντηρητικούς ακόμη και να αγγίζουν τις 325 έδρες, οριακά δηλαδή την αυτοδυναμία.
 
 
Τα τελικά αποτελέσματα:
Συντηρητικό Κόμμα (Κεντροδεξιά): 331 έδρες
Εργατικό Κόμμα (Κεντροαριστερά): 232 έδρες
Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα (Σκωτσέζικος εθνικισμός, Κεντροαριστερά): 56 έδρες
Φιλελεύθεροι Δημοκράτες (Κέντρο): 8 έδρες
Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (Δεξιά – Προτεστάντες Βόρειας Ιρλανδίας): 8 έδρες
Σιν Φέιν (Ιρλανδικός εθνικισμός, Αριστερά – Καθολικοί Βόρειας Ιρλανδίας): 4 έδρες
Κόμμα της Ουαλίας (Ουαλικός εθνικισμός, Κεντροαριστερά – Αριστερά): 3 έδρες
Σοσιαλδημοκρατικό και Εργατικό Κόμμα (Ιρλανδικός εθνικισμός, Κεντροαριστερά): 3 έδρες
Ενωτικό Κόμμα του Όλστερ (Κεντροδεξιά – Προτεστάντες Βόρειας Ιρλανδίας): 2 έδρες
Κόμμα Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου – UKIP (Αντιευρωπαϊκή Δεξιά):  1 έδρα
Πράσινοι (Οικολογία): 1 έδρα
Σε ό,τι αφορά το ποσοστό των ψήφων που έλαβε το κάθε κόμμα, η κατάσταση διαμορφώθηκε ως εξής:
 
Συντηρητικό Κόμμα: 36,9%
Εργατικό Κόμμα (Κεντροαριστερά): 30,4%
Κόμμα Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου – UKIP (Αντιευρωπαϊκή Δεξιά):  12,6%
Φιλελεύθεροι Δημοκράτες (Κέντρο): 7,9%
Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα (Σκωτσέζικος Εθνικισμός, Κεντροαριστερά): 4,7%
Πράσινοι (Οικολογία): 3,8%
 
Το UKIP ενισχύθηκε σε σχέση με το 2010 σε αριθμό ψήφων σε ποσοστό 9,5%, οι Σκωτσέζοι εθνικιστές κατά 3,1%, οι Πράσινοι κατά 2,8%, οι Εργατικοί κατά 1,5% και οι μεγάλοι νικητές, Συντηρητικοί, κατά 0,8%.
 
Αντιθέτως, το ποσοστό των Φιλελεύθερων Δημοκρατών κατακρημνίζεται κατά 15,2% σε σχέση με εκείνο που είχαν λάβει προ πενταετίας.