Αφορμή στάθηκε ερώτηση δημοσιογράφου για το περιστατικό που σημειώθηκε την Τετάρτη, με τον αξιωματικό της αστυνομίας έξω από τη Βουλή.
 
Σας κατηγορούν πως θίξατε έναν αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. ήταν το σχόλιο του δημοσιογράφου, ο οποίος άκουσε την Ζωή Κωνσταντοπούλου να τον ρωτάει: «Εσείς ποιος είστε; Πώς λέγεστε; Από ποιο κανάλι είστε;».
 
Στη συνέχεια, κατηγόρησε τους δημοσιογράφους που την περίμεναν ότι την παρεμποδίζουν να παραστεί στην εκδήλωση, στην οποία προσερχόταν.
 
Σε δεύτερη δήλωσή της κατήγγειλε ορισμένα ΜΜΕ για πρωτοφανή επιχείρηση παραπληροφόρησης, καθώς και ότι έχουν οργιωδώς επωφεληθεί κατά την μνημονιακή περίοδο, αφού την ώρα που καρκινοπαθείς δεν είχαν φάρμακα, αυτές οι επιχειρήσεις δεν πλήρωναν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Επίθεση και από ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ

Εντωμεταξύ, σε όσα γράφτηκαν περί αντιπαράθεσης του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση, αλλά και στην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφέρεται με ανακοινωσή του το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
 
Το προεδρείο ασκεί κριτική σε μερίδα των ΜΜΕ, τα οποία -όπως αναφέρει- «επικεντρώνει σε διάφορες δήθεν αποκαλυπτικές ειδήσεις, που επιχειρούν να προβάλουν ένα κλίμα αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης, του προεδρείου της ΚΟ και της προέδρου της Βουλής, γύρω από ζητήματα της επικαιρότητας.»
 
Και καταλήγει: «Το προεδρείο της ΚΟ δηλώνει κατηγορηματικά προς πάσα κατεύθυνση ότι με βάση τους διακριτούς ρόλους του κάθε επιπέδου αγωνιζόμαστε όλοι σταθερά για την απαλλαγή της χώρας και του λαού μας από τις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων».