«Αναζητούμε ηρεμία. Τις επόμενες ημέρες θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας προκειμένου να βρεθεί λύση στα σημεία όπου υπάρχει χάσμα», υποστήριξαν κυβερνητικές πηγές σύμφωνα με το Mega, αποφεύγοντας να απαντήσουν στο ίδιο κλίμα στον πρόεδρο της Κομισιόν.
 
Αργότερα, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου υπογράμμισαν ότι μετά και την προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή είναι σαφές ότι για την Ελλάδα η πρόταση των τριών θεσμών δεν μπορεί να γίνει στο σύνολό της αποδεκτή. «Κανένα κόμμα στη Βουλή δεν είπε, ούτε καν υπονόησε, ότι μπορεί να γίνει αποδεκτό αυτό το κείμενο στο σύνολό του» ανέφεραν.
 
«Η Ελληνική κυβέρνηση μετά την κατάθεση της πρότασής της -που άλλωστε αποτυπώνει και το κοινό έδαφος της διαπραγματευτικής διαδικασίας που ολοκληρώθηκε στα BG- αναμένει με ενδιαφέρον τις παρατηρήσεις των θεσμών πάνω στη πρότασή της και είναι διατεθειμένη να συνεχίσει, από εδώ και στο εξής, την προσπάθεια περαιτέρω σύγκλισης σε πολιτικό επίπεδο. Οι τρεις ηγέτες, Αλ.Τσίπρας, Α.Μέρκελ και Φρ.Ολάντ, θα συναντηθούν, ούτως ή άλλως, στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, την ερχόμενη Τετάρτη» προσθέτουν οι ίδιες πηγές.
 
Απαντώντας εμμέσως στον κ. Γιούνκερ, ο οποίος είπε ότι «σίγουρα θα υπάρξει προθεσμία» για συμφωνία, χωρίς να πει πότε, οι κυβερνητικοί κύκλοι τόνιζαν: Η Ελληνική πλευρά δεν συνηθίζει να θέτει χρονικό όριο στη διαπραγμάτευση. Όπως δήλωσε και ο Πρωθυπουργός στη Βουλή όριο της κυβέρνησης αποτελεί μόνο η επίτευξη μιας κοινωνικά δίκαιης και οικονομικά βιώσιμης λύσης, ικανής να βγάλει τη χώρα από την κρίση και να δώσει προοπτική στην οικονομία αλλά και αξιοπρέπεια στον ελληνικό λαό.
 
Συνάντηση Βαρουφάκη – Σόιμπλε
Σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος θα επισκεφθεί τη γερμανική πρωτεύουσα προκειμένου να εκφωνήσει μία ομιλία, θα συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του Β. Σόιμπλε, ωστόσο με δεδομένο ότι Αθήνα και θεσμοί δεν έχουν κομίσει κάποια αντιπρόταση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, είναι απορίας άξιο τι θα συζητήσουν οι δύο ΥΠΟΙΚ.
 
Συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ – Ολάντ
όλα δείχνουν η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει το κρίσιμο ραντεβού, την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, Τσίπρας, Μέρκελ, Ολάντ. Μέχρι τότε ο αν. υπουργός Εξωτερικών και συντονιστής της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης Ευ. Τσακαλώτος και ο Έλληνας διαπραγματευτής στο Brussels group Γ. Χουλιαράκης, διατηρούν ανοιχτούς  διαύλους επικοινωνίας με τα τεχνικά κλιμάκια στις Βρυξέλλες και δεν αποκλείεται να υπάρξουν διαβουλεύσεις με την κατάθεση νέων συμβιβαστικών προτάσεων. 
 
Με ενδιαφέρον αναμένεται τέλος η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΚΤ όπου τα μέλη και οι επικεφαλής των κεντρικών ευρωπαϊκών τραπεζών θα αποφασίσουν αν θα αυξήσουν τον ELA ή αν θα προχωρήσουν σε «κούρεμα» των ελληνικών εγγυήσεων. Κι αυτό διότι παρά το γεγονός ότι η ΕΚΤ δεν λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις πριν από σημαντικές συναντήσεις όπως η μεθαυριανή Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ, η αυριανή συνεδρίαση θα γίνει στην σκιά της ομαδοποίησης των δόσεων της Ελλάδας προς το ΔΝΤ.
 
Reuters: Ξεχάστε αναδιάρθρωση του χρέους
Η Ελλάδα επιδιώκει να αναδιαρθρώσει το τεράστιο δημόσιο χρέος μέσω φθηνότερης αναχρηματοδότησης, μεγαλύτερης διάρκειας αποπληρωμής και διαγραφή μέρους του και να μετατρέψει ένα μέρος του σε perpetual bonds ή ομόλογα που να είναι συνδεδεμένα με το ΑΕΠ.
 
Όλα αυτά τα σχέδια επί χάρτου δεν βρίσκουν καμία υποστήριξη από την Ευρωζώνη, αναφέρει εκτενές ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters.
 
Η ελληνική κυβέρνησης διατύπωσε τις ιδέες της για το πώς μπορεί να αναδιαρθρωθεί το χρέος της, που αυτή τη στιγμή κυμαίνεται στην επικίνδυνη ζώνη του 175% επί του ΑΕΠ της, μέσω δύο εγγράφων της που υποβλήθηκαν στους πιστωτές της την περασμένη εβδομάδα.