Μετά το τέλος της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Έλληνας υπουργός έκανε λόγο για παραγωγική συνάντηση σε εξαιρετικά φιλική ατμόσφαιρα, η οποία θα βοηθήσει στην ενίσχυση της διαδικασίας.
 
Ο Γιάνης Βαρουφάκης κάλεσε τους εκλεγμένους πολιτικούς να αναλάβουν την ευθύνη τους για το μέλλον της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να προσπαθήσουν να φθάσουν σε μία συμφωνία, η οποία ειναι απολύτως απαραίτητη για τη συνοχή της Ευρωζώνης, για την ΕΕ.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, στη συνέχεια, θα έχει τις εξής συναντήσεις:
 

-Στις 13:00 ώρα Ελλάδος με αντιπροσωπεία βουλευτών των Πρασίνων.
 
-Στις 14:30 ώρα Ελλάδος με τον Γκρέγκορ Γκίζι και αντιπροσωπεία βουλευτών του κόμματος Die Linke.
 
-Στις 17:00 ώρα Ελλάδος με αντιπροσωπεία βουλευτών του SPD.
 
-Στις 18:00 ώρα Ελλάδος θα συμμετάσχει ως ομιλητής σε εκδήλωση στο γαλλικό Καθεδρικό που διοργανώνουν τα ιδρύματα Humboldt – Viadrina Governance και Hans Buckler.
 

 
«Έχουμε κοινή αντίληψη για το πρόβλημα και ο σκοπός ήταν η προσπάθεια να επιτύχουμε μία από κοινού σχεδιασμένη και συμφωνηθείσα λύση στο αδιέξοδο, στο οποίο δυστυχώς βρισκόμαστε τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω ότι η σημερινή συζήτηση θα βοηθήσει ιδιαίτερα στην ενίσχυση της διαδικασίας των τελευταίων ημερών, εβδομάδων μέχρι να καταλήξουμε σε μία τελική συμφωνία», σημείωσε ο Έλληνας υπουργός.
 
«Δεν διαπραγματευόμασταν. Θέταμε κοινό τόπο», απάντησε ο Γιάννης Βαρουφάκης σε ερώτηση σχετικά με το εάν υπήρξαν κάποιες συγκεκριμένες παραχωρήσεις.