Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, οι εταίροι «κρύβονται πότε πίσω από το ΔΝΤ, το οποίο το εμφανίζουν πιο σκληρό, και πότε πίσω από τους απρόσωπους θεσμούς και το απρόσωπο Brussels Group, διότι είναι εκτεθειμένοι στα μάτια των ευρωπαϊκών λαών με το να ζητούν αυτούς που εξόντωσαν τα προηγούμενα πέντε χρόνια να συνεχίσουν να τους εξοντώνουν» και επισήμανε πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να είναι έτοιμη να δοκιμάσει οποιοδήποτε όπλο διαθέτει στη διαπραγμάτευση.

Αναφερόμενος στα μέτρα που συζητούνται με τους δανειστές, τόνισε ότι «τα προτεινόμενα μέτρα προφανώς δεν συνιστούν ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα, αλλά έχουν το στοιχείο της δικαιότερης κατανομής των βαρών. Έχει μεγάλη σημασία τα μέτρα να συνοδεύονται από μια σαφή αναφορά σε σχέση με το χρέος, γιατί το χρέος ήταν η νομιμοποιητική βάση για να εφαρμοστεί αυτή η πενταετής μνημονιακή πολιτική».

Τέλος, υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να έρθει στη Βουλή μια συμφωνία με την υπογραφή Τσίπρα, η οποία δεν θα είναι ένας έντιμος συμβιβασμός προς όφελος του ελληνικού λαού και κατά συνέπεια θα υπερψηφιστεί από το σύνολο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.