Σύμφωνα με τον Βόλφγκαν Σόιμπλε, στο σημερινό Eurogroup θα υπάρξουν εξαιρετικά δύσκολες διαβουλεύσεις, παρά το κλίμα αισιοδοξίας που έχει δημιουργηθεί για κλείδωμα της συμφωνίας.

«Έχουμε να κάνουμε με χρηματοδοτικά κενά, στη βάση ενός νέου τριετούς προγράμματος», ανέφερε ο Σόιμπλε και ξεκαθάρισε ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν ημπόρει να ανοίξει κουβέντα για το κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Ο Σόιμπλε τόνισε ότι στη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών, θα δοθεί μήνυμα στην Ελλάδα σχετικά με την ενίσχυση της εμπιστοσύνης προς τη χώρα μας. Παράλληλα, κατέστησε σαφές πως θα πρέπει να βρεθεί λύση εντός του διήμερου, ενώ άφησε αιχμές για την ελληνική κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι «η κατάσταση παλαιότερα ήταν ελπιδοφόρα, αλλά τους τελευταίους μήνες καταστράφηκε».

Ντάισελμπλουμ: Υπάρχει πραγματικό έλλειμμα εμπιστοσύνης

Στο έλλειμμα εμπιστοσύνης που υπάρχει προς την ελληνική κυβέρνηση στάθηκε και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «υπάρχει σοβαρό έλλειμμα εμπιστοσύνης, το οποίο και θα πρέπει να αποκαταστήσουμε».

Αναφερόμενος στο σημερινό  Eurogroup, ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ ξεκαθάρισε πως «θα έχουμε μια πολύ δύσκολη συνάντηση», κατά την οποία «θα πρέπει να  διευθετηθούν πολλές λεπτομέρειες.