Μιλώντας στο Mega, ο αντιπρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για πολύ μεγάλες πιέσεις των δανειστών, που έχουν ως στόχο «να οδηγήσουν την κυβέρνηση να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα αριστερού θατσερισμού», προσθέτοντας ότι υπάρχει μια άγρια παρέμβαση των δανειστών στο ασφαλιστικό.

Ερωτηθείς για τι κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση, επανέλαβε πως η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορούν να σηκώσουν μόνοι τους το βάρος ενός τέτοιου προγράμματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο «επιβάλλεται συγκρότηση εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας με ειδικούς επιστήμονες».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν μιλάει για δημιουργία νέου κυβερνητικού σχήματος, αλλά για εμπλουτισμό της ομάδας διαπραγμάτευσης με έμπειρα στελέχη και κυρίως τεχνικούς διαπραγματευτές.

Τέλος, εκτίμησε πως με το πακέτο που ζητούν οι δανειστές δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία έως τις 20 Αυγούστου, γι' αυτό και θα πρέπει να μετατεθεί ο χρόνος συμφωνίας. «Πρέπει να περάσουμε πρώτες σε συμφωνία – γέφυρα για να μπορέσουμε να ανασάνουμε, αλλιώς πάμε σε νέα μεγάλη ήττα», πρόσθεσε ο κ. Μητρόπουλος.