Στην εισαγωγική του ομιλία, ο Πάνος Καμμένος, υποστήριξε ότι «Την επομένη των εκλογών το βασικό είναι να υπάρχει κυβέρνηση. Αποδείξαμε στην πράξη ότι είμαστε εγγυήτρια δύναμη». Επεσήμανε το γενονός ότι η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ έδειξε την εθνική συμφιλίωση στην πράξη καθώς από τη μια βρισκόταν ένα κόμμα της Αριστεράς και από την άλλη ένα κίνημα της κεντροδεξίας που δεν έχει σχέση με λίστες Λαγκάρντ, Siemens και εξοπλιστικά. 
 
Ευχαρίστησε τους βουλευτές του αλλά και τους δύο εξωκοινοβουλευτικούς του υπουργούς, οι οποίοι παρέμειναν σύσσωμοι και δεν αποχώρησαν μετά την ψήφιση της συμφωνίας, υπενθυμίζοντας ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι η μοναδική κοινοβουλευτική ομάδα που δεν είχε αποχωρήσεις ενώ υπερψήφισε τη συμφωνία, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και στην επόμενη Βουλή. 
 

«Δεν υπογράψαμε μνημόνιο»

 
Όσον αφορά τη συμφωνία με τους εταίρους, ο Πάνος Καμμένος είπε ότι «Δεν ψηφίσαμε μνημόνιο. Είναι μια συμφωνία τελικής εξόδου από τα μνημόνια. Αν θέλετε να το πείτε μνημόνιο πείτε το. Ήταν μια ελληνική πρόταση και όχι η πρόταση Γιούνκερ. Έγινε δεκτή από τους εταίρους, τη στιγμή που η γερμανική πρόταση ήταν να φύγουμε από την Ε.Ε. για να μετατρέψουν τη χώρα σε στρατόπεδο προσφύγων και να μην μπορεί να περάσει κανείς στην Ευρώπη».
 
Παράλληλα, σημείωσε ότι υπάρχουν θετικά στη συμφωνία, όπως η μεταφορά από το αγγλικό στο ευρωπαϊκό δίκαιο και η διαγραφή του χρέους με διαγραφή ή επιμήκυνση, αλλά και πολλά αρνητικά όπως η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και το 23% στο ΦΠΑ χωρίς πρόβλεψη για τους πολύτεκνους. Τόνισε πάντως ότι έχει ήσυχη τη συνείδησή του καθώς επέλεξε το δύσκολο δρόμο αλλά στήριξε τον Αλέξη Τσίπρα για να μην γκρεμιστεί η χώρα. 
 
«Ο Παπανδρέου υπέγραψε μνημόνιο για να πληρώσει τα χρέη που εκείνος παραποίησε. Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος υπέγραψαν μόνο για να πληρώνουν τα χρέη. Αυτή η συμφωνία τώρα είναι τριετούς διάρκειας και αποτελεί τη λύση εξόδου από τα μνημόνια. Δεν έχει σχέση με τα προηγούμενα.Αυτά που καταφέραμε σε 6 μήνες, δεν τα κατάφερε κανείς στο παρελθόν, γιατί υπέγραφαν ότι τους έδιναν».
 

Έξι προτάσεις


Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων παρουσίασε έξι προτάσεις του κόμματός του, που μπορούν να εφαρμοστούν στα πλαίσια της συμφωνίας: 
  • Πιστοποίηση του συνόλου των επαγγελμάτων
  • Παροχή φορολογικών κινήτρων στις ελληνικές επιχειρήσεις
  • Σαφές φορολογικό περιβάλλον για προσέλκυση επενδύσεων
  • Μεταφορά όλων των επισφαλών δανείων επιχειρήσεων σε εθνικό φορέα επενδύσεων
  • Επαναπατρισμός κεφαλαίων μέσα από άπαξ φορολογική αμνηστία
  • Δημιουργία κρατικού φορέα εθνικού κεφαλαίου που θα εξυπηρετεί στην αποπληρωμή των τοκοχρεολυσίων του μνημονίου
 

«Λογικά δε θα υπάρχει Μεϊμαράκης την επομένη των εκλογών»


Ο κ. Καμμένος, συνέχισε την ευθεία επίθεσή του στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι λογικά θα θα υπάρχει ως πρόεδρος μετά τις εκλογές λόγω της ήττας, ενώ για την υπόθεση των υποβρυχίων επανέλαβε: «Οι εισαγγελείς διαφθοράς έστειλαν την υπόθεση στον Άρειο Πάγο και από εκεί διαβιβάστηκε στη Βουλή και αναφέρεται σε πληρωμή που έγινε επί υπουργείας Μεϊμαράκη. Κατηγορούμενοι είναι Τσοχατζόπουλος, Μεϊμαράκης, Παπαντωνίου και Βενιζέλος. Μόνο ο Τσοχατζόπουλος πήγε φυλακή. Είναι υπόδικος ο κ. Μεϊμαράκης και πρέπει να εξηγήσει στους εισαγγελείς τι έγινε. Είπε ψέμματα ότι έχει απαλλακτικό χαρτί».
 

«Πρέπει οι πρόσφυγες να μεταφέρονται με τσάρτερ στην Ευρώπη»

 
Όσον αφορά το προσφυγικό, ο Πάνος Καμμένος, υποστήριξε ότι αν οι πρόσφυγες δεν μεταφέρονται με τσάρτερ και τρένα στις χώρες υποδοχής της Ευρώπης, το πρόβλημα θα μεταφερθεί άμεσα στη Βόρεια Ελλάδα όπου θα συγκεντρωθούν για να προσπαθήσουν να φύγουν. 
 
Εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει τα νησιά να αποσυμφορηθούν άμεσα ενώ δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι πλούτισαν οι κάτοικοι των νησιών, «Είναι αλήθεια όμως  ότι υπάρχουν και μαυραγορίτες στα νησιά που πουλάνε νερό με 3.5 ευρώ και φορτίζουν τα κινητά των προσφύγων με 5 ευρώ. Δεν αφορά την πλειοψηφία των κατοίκων. Υπάρχουν όμως και τέτοιοι. Ξέρω άνθρωπο στην Κω που εέχει ταβέρνα και είναι από αυτούς που πουλάνε νερά με 3.5 ευρώ στους πρόσφυγες».
 

«Ρωτούσα τον Βαρουφάκη για εναλλακτικό σχέδιο και δεν είχε»

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμύνης, επιτέθηκε και στον Γιάνη Βαρουφάκη. «Ήταν σχέδιο, να χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα σαν αερόσακος όταν θα έσκαγε το θέμα της Συρίας. Ήθελαν την Ελλάδα εκτός Ε.Ε. για να μη φτάσουν οι πρόσφυγες στην Ευρώπη. Δεν αποκλείω ο Βαρουφάκης να έπαιξε κακό ρόλο σε αυτό. 
 
Ρώτησα τον Βαρουφάκη πολλές φορές για την δεύτερη λύση αν φτάναμε σε αδιέξοδο. Δεν απαντούσε. Στηριζόταν στη θεωρία των παιγνίων. Η σημερινή του συμπεριφορά, όπως και η μεταφορά της πρότασης Σόιμπλε στην κυβέρνηση για έξοδο, φαίνεται ότι τον είχε πείσει και τον ίδιο. Από αυτό όμως θα κέρδιζαν και κάποια fund στις Η.Π.Α. για τα οποία εργαζόταν παλαιότερα ο κ.Βαρουφάκης».
 
Συνεχίζοντας, υπενθύμισε ότι οι δημοσκοπήσεις είχαν διαψευστεί τις προηγούμενες φορές, όταν και έδιναν χαμηλά ποσσοστά στους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι επιχειρείται επηρεασμός του λαού με την απόδοση χαμηλών ποσοστών στο κόμμα του. 
 
Τέλος, ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε αρνητικό το 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση καθώς θα οδηγήσει στην απόλυση εκπαιδευτικών, ενώ επεσήμανε ότι είναι έγκλημα η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ:«Ο Σαμαράς τα έκανε πλακάκια με τον Παπανδρέου και δεν έγινε τίποτα. Ο κύριος Γεωργίου έπρεπε να είναι φυλακή. Πλέον τους καλύπτει ο κ. Μεϊμαράκης».
 

«Αλλάξαμε την Ευρώπη»
 

«Καταφέραμε να αλλάξουμε την νοοτροπία της Ευρώπης. Ο Νότος της Ευρώπης κατανοεί πλεόν ότι δε μπορεί η Γερμανική επικυριαρχία να συνεχίζει να επιβάλλεται. Είναι σημαντικό ότι και ο κ. Ολάντ το κατάλαβε. Ταράξαμε τα νερά. Πιστεύω ότι η Ευρώπη των εθνών κρατών θα επιβληθεί της Ευρώπης της παγκοσμιοποίησης».