Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη ΔΕΘ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό λέγοντας πως μπορεί να εφαρμόσει φιλολαϊκά μέτρα παράλληλα με την εφαρμογή του μνημονίου. Το παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ όπως και τα ισοδύναμα μέτρα που τάζει η ΝΔ είναι παραμύθια».

Θα προκύψει συνασπισμός υπέρ της αντιλαϊκής πολιτικής

Εκτιμώντας το μετεκλογικό αποτέλεσμα, υπογράμμισε ότι τα στοιχεία δεν υπάρχουν δυνατότητες για αυτοδυναμία, αλλά υπάρχουν δυνατότητες για συμμαχία υπέρ της καπιταλιστικής ανάπτυξης. «Συμφωνούν τα περισσότερα κόμματα σε  συνασπισμό και νέα μέτρα. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι στην ίδια γραμμή, θέλοντας να εφαρμόσουν νέα αντιλαϊκά μέτρα. Ακόμα και αν δεν συνεργαστούν μεταξύ τους, θα αποτελέσουν κορμό για κυβέρνηση με άλλα κόμματα που βρίσκονται στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, όπως το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Είναι ψεύτικες οι αντιπαραθέσεις τους και η κοκορομαχία».

Δεν πουλάμε ψεύτικες ελπίδες, όπως η Λαϊκή Ενότητα

Αναφερόμενος στη Λαική Ενότητα και τη συνεργασία που ζητάει με το ΚΚΕ, υποστήριξε πως «τα περισσότερα από αυτά που λένε είναι ψευτιές, ακόμα και αν οι ίδιοι τα πιστεύουν. Όσο και αν ντύνονται με άλλο μανδύα, είναι αυτά που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά. Έχει δοκιμαστεί αυτή η πρόταση και είδαμε που οδήγησε. Δεν έβγαλαν τσιμουδιά για την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση του μνημονίου. Οι προτάσεις που έχουν υπηρετούν τον ίδιο σάπιο καπιταλιστικό δρόμο και δυνάμεις της ΕΕ που παίζουν παιχνίδια εις βάρος των λαών. Λένε για εθνικοποίηση των μέσων παραγωγής, αλλά οδηγεί και πάλι σε καπιταλιστικό μοντέλο. Άλλο η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής που θα αξιοποιούνται και θα ελέγχονται από τον ελληνικό λαό και άλλο η εθνικοποίηση των μέσων παραγωγής στο καπιταλιστικό μοντέλο. Έχει την πείρα ο λαός για να καταλάβει ότι δεν γίνεται να ευημερήσει εντός της ΕΕ που έχει ως θέσφατο την καπιταλιστική ανάπτυξη».

Η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ μας έφερε σε οικτρή κατάσταση

Σχετικά με το ΝΑΤΟ, τόνισε πως η χώρα μας έχει υποστεί πολύ μεγάλες ζημιές κατά την παραμονή της εντός του. «Η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ τουλάχιστον 40 χρόνια, σκεφτείτε τι έχει τραβήξει αυτή η χώρα από τους υποτιθέμενους συμμάχους. Εισβολή στην Κύπρο διχοτόμηση της χώρας, σχέδια Ανάν, συμμετοχή σε ασκήσεις και αποστολές που στοιχίζουν τεραστία ποσά, εισβολές σε πολλές χώρες, κάτι που προξένησε και το σημερινό ζήτημα του προσφυγικού.

Η συμμετοχή σε αυτή τη συμμαχία μας έφερε σε οικτρή κατάσταση. Σκεφτείτε την προκλητικότητα των Τούρκων, την παρέμβαση στην εθνική μας κυριαρχία και τις συνεχείς παραβιάσεις τους στον εναέριο χώρο μας. Κάθε λαός έχει δικαίωμα να διαλέξει τον δρόμο της ανάπτυξης του και το δικαίωμα να διαλέξει τις συμμαχίες του. Όσο εμπλεκόμαστε υπάρχει κίνδυνος εμπλοκής της χώρας μας σε νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, υπάρχει κίνδυνος να την πληρώσει η Ελλάδα. Ποίος χρησιμοποίησε τους τζιχαντιστές, ποιος τους εξόπλισε; Θα εμπλακούμε εμείς σε πόλεμο εξαιτίας του ΝΑΤΟ;»

Θέλουμε τον λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων

Ο Δ. Κουτσούμπας δήλωσε πως ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει τις θέσεις του ΚΚΕ, αλλά θα πρέπει να κάνει το βήμα παραπάνω, να «ζοριστεί», να βγει από τη βολή του και όταν αυτό συμβεί το ΚΚΕ θα βρίσκετε μπροστάρης σε μια διακυβέρνηση του λαού.

Δεν είναι το πρόβλημα μας ο επικοινωνιακός μας λόγος, μια χαρά το καταλαβαίνει ο λαός αυτό που λέμε. Απλά πρέπει ο καθένας να βγει από τη βολή του, θέλουμε ο λαός να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Θα δώσουμε το παρόν σε μια διακυβέρνηση του λαού, όταν ο λαός βγει μπροστά και παλέψει θα είμαστε εκεί μπροστάρηδες, δεν ζητάμε ανάθεση ευθυνών, καλούμε τον κόσμο να εκμεταλλευτεί την πείρα του.

Σε αυτές τις εκλογές έχει την ευκαιρία ο λαός να κάνει τη διαφορά. Να μην εγκλωβιστεί ο λαός σε σχήματα ανώδυνα για το κεφάλαιο, μέχρι και γελοιογραφίες που «σπρώχνουν», να μην εγκλωβιστεί στο φασιστικό λόγο της ναζιστικής χρυσής αυγής, που είναι τσιράκια των αφεντικών και κάνουν δουλεμπόριο στις πλάτες των εργαζόμενων. Εμείς δεν ξεχωρίζουμε τον λαό μας σε δεξιούς και αριστερούς, είναι εργαζόμενοι που παλεύουν. Είναι κάλπικοι διαχωρισμοί, έχει μνήμη ο λαός, έχει πείρα και βλέπει την πραγματικότητα.